Soluţia de criză: apartamentele cu trei camere sunt transformate în locuinţe cu două camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Miron şi-a adaptat proiectul imobiliar la piaţa afectată de recesiune
Viorel Miron şi-a adaptat proiectul imobiliar la piaţa afectată de recesiune

Sectorul imobiliar a fost lovit în plin de criza economică şi investitorii au fost cei mai afectaţi, aşa că au fost nevoiţi să găsească soluţii. După un boom al preţurilor şi multe tranzacţii, piaţa a suferit un blocaj şi investitorii s-au trezit faţă în faţă cu o provocare: să vândă apartamentele noi, construite şi rămase fără cumpărători. Unul dintre dezvoltatorii timişoreni şi-a regândit întreg proiectul imob

Soluţia au găsit-o după ce au analizat situaţia generală de pe piaţa imobiliară şi au înţeles care este partea de clientelă pe care se pot baza în vremuri de criză. „Trebuie să fii ancorat în ce-şi doreşte piaţa”, a spus Viorel Miron, dezvoltatorul imobiliar timişorean care a regândit un întreg proiect pentru a atrage clienţii.

Cum reuşesc dezvoltatorii imobiliari să-şi vândă apartamentele în timp de criză

Apartamentele la vilă, soluţia locuinţelor de criză pentru timişoreni

Două camere în loc de trei

În ansamblul rezidenţial de pe calea Lugojului din Timişoara au fost construite de la vile cu patru camere, grădină şi garaj, până la apartamente de trei camere. În ultima perioadă, cel mai mare interes a fost manifestat pentru apartamentele de două camere.

„Ne-am decis să fim alături de cei care folosesc Prima Casă ca să-şi achiziţioneze locuinţe la două camere”, a explicat Viorel Miron. Astfel, una dintre vilele în care au fost construite apartamente de trei camere a fost reproiectată şi refăcută pentru apartamente de două camere. „Au ieşit trei apartamente cu două camere în loc de două cu trei camere pe fiecare etaj. A fost şi o soluţie de criză. Trebuia dezgheţată piaţa şi dacă nu vine din două părţi, nu merge”, a completat dezvoltatorul.

Oferte de recesiune

Interesul a fost atât de mare încât o nouă vilă cu apartamente de două camere este în construcţie, iar restul locuinţelor de acest gen au fost deja tranzacţionate. „Preţurile au fost coborâte cu aproape 10 la sută, ca să se încadreze în veniturile clienţilor”, a mai spus omul de afaceri.

„Pot să le dau celor interesaţi 99 la sută argumente tehnice ca să se mute aici, dar argumentul suprem este ca familiile să se simtă acasă”, a mai spus investitorul. Pentru un apartament cu două camere, curte şi loc de parcare timişorenii nu plătesc mai mult de 54.000 de euro. Analiştii imobiliari cred că deschiderea dezvoltatorilor spre programele de creditare putea fi  la început o soluţie de criză. „Prima Casă putea să aibă un efect pozitiv pentru locuinţele noi, dar primii care au intrat au fost pe locuinţe vechi”, a spus Vera Heiman, analist imobiliar.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite