FOTO Incendiu pe Bega: unul dintre simbolurile Timişoarei a ars aproape în întregime UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaporul "Pelicanul", cunoscut timişorenilor de zeci de ani, a fost cuprins astăzi de flăcări. Pompierii sunt încă la faţa locului. Se pare că incendiul a fost provocat de boschetarii care şi-au făcut culcuş în vapor.

Ambarcaţiunea a funcţionat în această vară ca depozit al terasei care funcţiona în apropiere, pe mal. Acesta îşi manifestase intenţia de a cumpăra "Pelicanul" şi de a-l restaura. În urma incendiului, interiorul vaporului este distrus în întregime.

GALERIE FOTO

image

Ovidiu Ciută, patronul terasei "Epava", care a funcţionat în această vară, ne-a declarat că nu mai are contract cu proprietarii vasului Pelican.

"Contractul a fost doar pe perioada verii. Noi am făcut reparaţii, am pus geamuri, am vopsit şi igienizat. Acum a ars tot în interior. Este vorba de mobilierul vechi. Se pare că au vinovaţii sunt boschetraii, care şi-au făcut casă acolo. Mi-au spus oamenii că erau gemurile sparte de ei", a declarat Ovidiu Ciută.

Proprietarul vasului, un cetăţean italian, nu se află în ţară.

"Am intervenit cu două maşini, iar pompierii sunt încă acolo, se lucrează pentru a îndepărta orice pericol. Erau multe materiale înauntru care pot arde mocnit, motiv pentru care suntem precauţi. Au fost început cercetările pentru a determina cauza exactă a incendiului şi, din fericire, nu au existat victime", au spus reprezentanţii ISU Banat.

Singurul căpitan de vapor din Timişoara, comandantul vasului Pelicanul, s-a apucat de taximetrie


Bătrânul „Pelican” îşi caută iar stăpân




În ultimii ani, vasul „Pelican” a înţepenit la gura Podului „Mihai Viteazul”, dar acesta este încă în stare de funcţionare. Cel puţin aşa susţin proprietarii vaporului, care a fost scos la vânzare. „Pelicanul”, un veritabil simbol al oraşului, nelipsit de pe vederile şi cărţile poştale din anii ‘80 încoace, ar fi pututu să îşi reia plimbările pe Bega, odată cu redeschiderea canalui pentru navigaţie.

Vaporul a făcut o ultimă cursă în 2009, când a fost închiriat de un grup de turişti italieni.

Bătrânul „Pelican” s-a transformat în „Epavă”: de anul viitor ar putea face din nou curse pe Bega GALERIE FOTO

Pelican
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite