Weekend cu filme, festivaluri, rugă, teatru şi ture pe bicicletă pentru timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşteptându-l pe spectator, la Thespis
Aşteptându-l pe spectator, la Thespis

Sfârşitul de săptămână oferă timişorenilor, pe lângă cele mai răcoroase zile din ultimele luni, şi nenumărate posibilităţi de petrecere a timpului liber, cu muzică şi alte evenimente pe toate gusturile.

Cea de-a treia ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc are loc, vineri, în patru oraşe din ţară, printre care şi Timişoara. Spectatorii din capitala Banatului se pot bucura de proiecţii la Cinema Timiş, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. În plus, organizatorii vor aduce o selecţie de filme româneşti şi în cadrul Festivalului Plai, la Muzeul Satului Bănăţean. În program sunt anunţate două filme (Cinema Timiş, de la miezul nopţii) şi şase scurtmetraje (la Muzeul Satului). Tot vineri, de la ora 16.00, Cartea de Nisip vă invită la o dublă lansare de carte, "Sora de război", de Cătălina George, şi "Katanamorfoze", de Liviu Georgescu.

Sâmbătă şi duminică, timişorenii se pot delecta cu un festin de muzică populară şi voie bună, în Parcul Rozelor. Sâmbătă, de la ora 17.00, pe scena din parc vor urca formaţiile de copii şi tineret ale Ansamblului Timişul. De la ora 18.00 va urma Jocul Rugii, iar pe scenă vor cânta interpreţi de muzică populară cum ar fi Mihaela Petrovici, Zorica Savu sau Stana Stepanescu.

Duminică, programul începe cu slujba religioasă de la Catedrală şi continuă cu depunerea de coroane de flori la Monumentul Crucificării. La ora 17.00, Jocul Rugii va continua în Parcul Rozelor cu rapsozi celebri, printre care se vor număra Nicoleta şi Andreea Voica, dar şi Petrică Moise. Ruga Timişoarei este legată de al doilea hram al Catedralei Mitropolitane, Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş, data de 15 septembrie, şi se sărbătoreşte în weekendul cel mai apropiat.

Duminică, Verde pentru Biciclete dă startul Săptămânii Mobilităţii Europene in Timişoara cu o nouă tură ciclistă. Întâlnirea va avea loc la Casa Verde pentru Biciclete, pe platoul Timco din Circumvalaţiunii, la ora 12:00, iar la ora 12:30 se va pleca pe următorul traseu: Casa Verde Pentru Biciclete - Calea Circumvalaţiunii - Bulevardul Republicii- Bulevardul Regele Ferdinand - Strada 20 Decembrie 1989 - Bulevardul Ion C. Brătianu - Strada Hector - Bulevardul Take Ionescu - Strada Simion Bărnuţiu - Calea Dorobanţilor - Aleea Pădurea Verde - Muzeul Satului. Bicicliştii au posibilitatea de a participa la Festivalul Plai sau de a merge mai departe pe traseele marcate de la Pădurea Verde. Primii 200 de participanţi vor primi premii surpriză.

Amatorii de cultură pot "frecventa" şi Festivalul "Teatru pe pâine", în cadrul căruia, printre multe alte activităţi, Thespis vă invită la Casa Studenţilor pentru două piese de calibru: vineri, de la ora 21.00 - "Aşteptându-l pe spectator" şi duminică, de la aceeaşi oră - "De hălăduială".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite