Mişcarea „Noua Republică“ îl acuză pe Ponta de limbaj abuziv: „Declaraţiile sale au întrecut măsura“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Reprezentanţii mişcării „Noua Republică" au trimis un comunicat prin care atrag atenţia asupra limbajului folosit de premier în declaraţiile făcute după anunţarea invalidării referendumului. 

După anunţarea verdictului Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a făcut o serie de declaraţii care au fost mai apoi criticate de reprezentanţii mişcării "Noua Republică", din punctual de vedere al limbajului folosit. „Declaraţiile sale de astăzi au întrecut măsura. Victor Ponta a acuzat, într-un limbaj abuziv, pe toată lumea. A atacat inclusiv judecători ai Curţii Constituţionale", spun reprezentanţii Noua Republică. Aceştia mai propun adoptarea unor noi regulamente ale Camerelor, pentru ca "limbajul neparlamentar să fie susceptibil de a fi reprimat, la rigoare cu pierderea dreptului de a mai participa la şedinţele Camerelor". 

Primele declaraţii ale lui Victor Ponta după invalidarea referendumului

„Decizia e ilegală, nedreaptă, adoptată împotriva regulilor democratice", „Preocuparea CCR a fost de a mai convinge o doamnă judecător să intre în jocurile lui Băsescu", „S-a dovedit că în România nu funcţionează regulile democratice, voinţa poporului poate fi înfrântă de Traian Băsescu, de un singur om, care şi-a construit un sistem de protecţie din instituţiile statului", „Sunt convins că Băsescu îmi va scoate dosare de acum 20 de ani, îmi va face dosare penale", „Este o decizie nedreaptă şi incorectă", „Da, regret că ne-am lăsat toţi folosiţi de nişte oameni nedrepţi! Îmi menţin în totalitate faptul că preşedintele nu are capacitatea de a coabita, iar eu nu sunt sclav. Când vrea sclavi îi găseşte. Eu nu sunt nici Blaga, nici Boc", „Decizia Curţii Constituţionale este ilegală pentru că nu ţine cont de legea indicată de dânşii, Legea 370 ", acestea sunt doar câteva dintre afirmaţiile făcute astăzi de premierul României.

Vă invităm să comentaţi ce părere aveţi despre limbajul folosit de Victor Ponta.

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni!

Anonescu: "Este o zi grea, un moment de frustrare!"

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite