Societatea Timişoara atacă: „PSD nu crede în egalitatea în faţa legii“! Aflaţi reacţia reprezentanţilor partidului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Mihalcea este preşedintele Societăţii Timilşoara
Florian Mihalcea este preşedintele Societăţii Timilşoara

Societatea „Timişoara“ a trimis presei două scrisori în această dimineaţă. Prima îndeamnă românii la forme paşnice de protest, iar cea de-a doua este un atac la adresa PSD. Scrisorile sunt semnate de trei membri ai societăţii, oameni de cultură din Timişoara.

Două scrisori de prostest au fost trimise presei în această dimineaţă, din partea unei societăţi cunoscute pentru faimoasa Proclamaţie de la Timişoara. Cele două scrisori sunt semnate de Florian Mihalcea, preşedinte al societăţii, alături de vicepreşedinţii Daniel Vighi şi Viorel Marineasa. Dacă prima scrisoare se adresează societăţii civile, a doua este pentru intelectualii de stânga din România.

Societatea „Timişoara": „Îndemnăm pe toţi concetăţenii să participe la mitinguri"

Vă prezentăm, mai jos, a doua scrisoare, integrală:

Scrisoare deschisă intelectualilor de stânga din România

Societatea Timişoara, o grupare care a militat consecvent pentru valorile democratice din ţara încă din anul 1990 când a lansat Proclamaţia, vă îndeamnă să nu vă lăsaţi minţiţi de pretenţiile PSD că ar fi, doctrinar, un partid modern social-democrat. PSD este un partid cu doctrină naţional-comunistă vetustă şi nereformată. PSD nu susţine valorile unei societăţi umanist-seculariste. În spiritul doctrinei naţional-comunişte, PSD crede în protocronismul cultural naţional-comunist ( istoricul Puiu Haşotti, actualul mininstru al culturii, este pilduitor din acest punct de vedere). PSD este un partid cu simpatii antisemite (cazul Dan Şova este, asemenea, pilduitor). PSD nu s-a manifestat niciodată în favoarea minorităţilor şi diversităţilor sexuale în acord cu valorile stângii moderne. PSD nu s-a declarat niciodată împotriva creaţionismului şi pentru o viziune evoluţionistă a vieţii. PSD este un partid naţionalist care îşi maschează apucăturile din vremea progromului antimaghiar din Târgu Mureş  din nevoi tactice, deşi acest progrom a fost organizat de fondatorii săi în frunte cu preşedintele său de onoare domnul Ion Iliescu. PSD nu crede în transparenţa deciziilor statului şi în valorile diversităţii opiniilor şi a mass mediei, aşa cum a dovedit-o în vremea guvernării Adrian Năstase. PSD nu crede în egalitatea în faţa legii, aşa cum a dovedit-o de atâtea ori când a luat apărarea învinuiţilor în justiţie şi a celor condamnaţi definitiv.

Prin urmare, Societatea Timişoara îndeamnă intelectualii cu vederi social-democrate moderne, europene, să nu se lase amăgiţi de acest partid şi să încerce o construcţie politică bazată pe adevăratele valori ale stângii şi să pună umărul la reformarea din temelii a actualei clase politice din întreg spectrul doctrinar românesc.

4 iulie 2012                                                                                         

Florian Mihalcea, preşedinte                                                                                                        

Daniel Vighi, vicepreşedinte                                                                                                        

Viorel Marineasa, vicepreşedinte

Reprezentanţii la nivel local ai PSD au fost rugaţi să-şi exprime un punct de vedere. „Această scrisoare vine din partea unei societăţi care şi-a pus la dispoziţie spaţiul pentru nişte europarlamentari PD-L. Mă refer la Monica Macovei. S-au pus în slujba acesteia. Atât am avut de spus“, a declarat pentru ziarul Adevărul purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu.

Vă invităm să vă prezentaţi opinia în legătură cu punctul de vedere al Societăţii „Timişoara", comentând la acest articol.

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

Ce spune Constituţia despre suspendarea Preşedintelui

Cine este personajul „Dottore", apelativul cu care i s-a adresat Băsescu lui Ponta

Şi ei au fost acuzaţi de plagiat, dar au demisionat!

Viorel Marineasa: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia"

Află câte persoane au semnat petiţia care cere demisia premierului

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite