VIDEO Ucigaşii lui Marian Cozma au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă: "Regret nespus de mult. Nu am vrut să îl omor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raffael Sandor, Nemeth Gyozo şi Ivan Sztojka au fost condamnaţi Sursa: www.naplo-online.hu
Raffael Sandor, Nemeth Gyozo şi Ivan Sztojka au fost condamnaţi Sursa: www.naplo-online.hu

Tribunalul din Veszprém a pronunţat, astăzi, sentinţa pentru ucigaşii handabilstului român Marian Cozma. Raffael Sándor şi Gyozo Nemeth au primit pedeapsa maximă, închisoarea pe viaţă, iar al treilea acuzat, Ivan Sztojka, a primit o sentinţă de 20 de ani.

Marian Cozma trăieşte în inimile celor din Veszprem

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, în timp ce Sztojka Ivan, al trelea acuzat a primit 20 de ani de puşcărie. Acesta este decizia judecătorilor de la Tribunalul de la Veszprem, în cazul uciderii handbalistului Marian Cozma. Toţi cei trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de omucidere şi lovituri cauzatoare de moarte.

image

Alţi doi bărbaţi implicaţi în bătaia de la clubul Patriota au fost condamnaţi la închisoare: Pal Gabor la cinci ani şi Bihari Csaba pentru patru ani.

Nu au scăpat nici cei care au încercat să păcălească autorităţile şi au depus mărturii mincioase. Astfel, Gergely Peterne a fost condamnată la trei ani, iar Antalik Laszlo la doi ani şi opt luni.

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo vor putea să iasă de după grati după 30 de ani doar după bună purtare. Judecătorii au pronunţat şi o serie de amenzi, cunatumul lor fiind de 74 milioane 593 mii de forinţi.

Sentinţele anunţate de Tribunalul din Veszprem în procesul uciderii handbalistului român Marian Cozma nu sunt definitive, ele putând fi atacate la o instanţă superioară.



Click pentru o inedită galerie foto în amintirea lui Marian Cozma

Ivan Sztojka a făcut iarăşi scandal

Sala de judecată de la Veszprem a fost arhiplină, interesul pentru acest caz fiind foarte mare în Ungaria. Aparţinătorii şi jurnaliştii au fost controlaţi amănunţit la intrarea în sală. Poliţişti cu câini făceau pază în faţa tribunalului. Primul care a luat cuvântul a fost Sztojka Ivan, care şi-a cerut scuze pentru ieşirea sa când a înjurat-o pe judecatoare. Acesta a spus că a răbufnit pentru că se află de doi ani şi jumătate în arest pe nedrept. “Nu vreau să fiu condamnat pentru că aşa vor să se răzbune pe mine”, a spus Sztojka.

În amintirea lui Marian Cozma În amintirea lui Marian Cozma

În timpul anunţării sentinţei, Sztojka Ivan a făcut semn că îi este rău, motiv pentru care poliţiştii l-au condus afară pentru câteva minute. Un alt condamnat, Pal Gabor s-a plans că nu se simte bine, moment în care judecătorul a cerut o pauză. După pauză, Sztojka Ivan a fost din nou scos din sală pentru vociferări.

 

Galerie foto de la Tribunalul din Veszprem Sursa: www.naplo-online.hu

"Nu am vrut să îl omor pe Marian Cozma"

Raffael Şandor, care a recunoscut că el a înfipt cuţitul în inima lui Marian Cozma şi-a cerut scuze faţă de familia handbalistului român.
Mă simt vinovat, sunt singurul responsabil de moartea lui Marian Cozma. Însă nu şi pentru suferinţa lui Ivan Pesici şi Zarko Sesum. Regret nespus de mult cele întâmplate. În fiecare noapte visez acele întâmplări. Nu am vrut să îl omor pe Marian Cozma. Vreau să transmit condoleanţe familiei handbalistului”, a spus Raffael Sandor.

Nemeth Gyozo a vorbit o oră şi jumătate în faţa judecătorului. “Nu mă aştept ca familia lui Cozma să mă ierte. Pierderea copilului este cea mai mare durere pentru un părinte. Dar eu îmi cer scuze. Nu mi-e teamă de responsabilitate. Accept pedeapsa pentru ce am făcut. Nu pot să îmi ofer inima pentru Marian Cozma, pentru a-l putea ajuta, dar îmi ofer rinichii pentru Ivan Pesici”, a spus Nemeth Gyozo.

 

Galerie foto de la Tribunalul din Veszprem Sursa: www.naplo-online.hu

Uciderea lui Cozma

Tribunalul de la Veszprem sursa: www.naplo-online.hu Ivan Sztojka sursa: www.naplo-online.hu Raffael Sandor sursa: www.naplo-online.hu Tribunalul de la Veszprem sursa: www.naplo-online.hu

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.



Galerie foto de la Veszprem după moartea lui Marian Cozma

Petre Cozma: Dreptate nu se poate face niciodată, dar sper să rămână o decizie definitivă

Tatăl fostului handbalist Marian Cozma, Petre Cozma, a declarat agenţiei MEDIAFAX, că nicio sentinţă nu poate face dreptate în cazul uciderii fiului său şi a precizat că speră ca decizia tribunalului din Veszprem, care i-a condamnat pe viaţă pe doi dintre agresori, să rămână definitivă.
"Am aflat decizia tribunalului din Veszprem, m-a sunat ambasadorul dimineaţă. E o decizie dreaptă, deşi dreptate nu se va putea face niciodată. Mai mult de atât nu se putea da însă. Sper ca această decizie să se transforme în una definitivă, deşi va fi recurs după recurs", a declarat Petre Cozma pentru MEDIAFAX.

În amintirea lui Marian Cozma În amintirea lui Marian Cozma


“Se pare că se face dreptate”


Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal a primit vestea cu bucurie. “Se pare că se face dreptate. Sper ca aceste sentinţe să fie aceleaşi şi la decizia definitivă, dar sincer am ceva emoţii până atunci, pentru că ştiu cam ce înseamnă procedurile justiţiei. Am încredere că pentru oraşul Veszprem şi clubul MKB există aceeaşi satisfacţie după pronunţarea sentinţei, pentru că demonstraţia de solidaritate de când s-a întâmplat tragedia a fost extraordinară”, a declarat Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal. 

Citiţi şi:

Sârbul Uros Vilovski a povestit procurorilor cum a fost ucis handbalistul român

Dosarul "Marian Cozma" are 13.000 de pagini. Au fost audiaţi 305 martori

VIDEO Ivan Sztojka, unul din acuzaţii în cazul “Marian Cozma”, a înjurat ca la uşa cortului în faţa judecătoarei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite