Moartea instinctului matern. Cazul elevei din clasa a XII-a care şi-a aruncat bebeluşul la gunoi: o poveste cu dragoste, minciuni şi trădare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoria Paulei Bebec, o tânără aparent obişnuită din Timişoara, a stârnit revolta opiniei publice. De frică sau din alte motive, tânăra care a rămas însărcinată în urma unei tumultuoase poveşti de dragoste, şi-a aruncat nou-născutul la gunoi. Bebeluşul a fost salvat, însă întâmplarea a fost departe de un final fericit.

În toamna anului 2010, poliţiştii din Timişoara au făcut o descoperire terifiantă, la o ghenă de lângă Gara de Sud din oraş: un bebeluş care abia mai respira, în vârstă de doar câteva zile, zăcea, uitat, în mizerie. După căutări, aceştia au aflat că mama copilului este o elevă de clasa a XII-a care a făcut o alegere ce o va bântui tot restul vieţii. 

FOTO+VIDEO Dramă fără limite în cazul bebeluşului aruncat la groapa de gunoi: tată minor, dragoste, minciuni, bătaie, profesori şi medici indiferenţi

Povestea Paulei a început cu dragoste. Ea avea o relaţie cu un tânăr de 17 ani, iar în urma acesteia, tânăra a rămas însărcinată. De teamă să nu fie descoperită, aceasta căuta cu disperare soluţii. Una dintre acestea a venit de la tatăl copilului, care i-a dat bani pentru a face un avort. O soluţie la care tânăra nu a apelat. În shcimb, i-a spus mamei sale de cele întâmplate. Paula şi-a dus sarcina la termen, iar atunci când a născut, a decis să scape de propriul său copil. Atunci când a fost descoperită, fata a fost dusă imediat la audieri, la poliţie. Declaraţiile date presei şi autorităţilor, după incident, sunt mai mult decât grăitoare.

CLICK AICI PENTRU POZE CU MAMA BEBELUŞULUI ABANDONAT

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU LOCUL ABANDONDONULUI

Mama Paulei susţine că a atenţionat medicii că tânăra ar vrea să renunţe la sarcină, însă aceştia au fost indiferenţi. La fel au fost şi profesporii fetei. Iubitul Paulei, şi el aproape copil la vremea respectivă, având doar 17 ani, i-a dat bani pentru ca fata să facă avort, a continuat să se întâlnească cu ea şi chiar au făcut dragoste până când ea a născut. Băiatul a susţinut că nu şi-a dat seama că iubita lui este încă însărcinată. În faţa poliţiştilor, Paula şi-a motivat gestul prin frica faţă de tatăl său, care ar fi reacţionat violent dacă ar fi aflat situaţia fiicei sale. Vezi aici cum au reacţionat părinţii fetei în faţa poliţiştilor.

"Doar mama mea a ştiut de sarcină. Nu m-am gândit că îi fac rău copilului. Eram şocată. Dacă aş putea, acum aş lua copilul acasă. Îmi pare rău pentru ce s-a întamplat. Dacă aş putea da timpul inapoi nu aş mai face una ca asta. Mi-a fost frică de toată lumea. I-am mintit pe toţi", a spus tânăra la ieşirea din sediul poliţiei.

În ianuarie 2011, Paula Bebec a fost trimisă în judecată pentru tentativă de omor calificat, o acuzaţie care ar putea să o coste tinereţea.

Eleva care şi-a aruncat nou-născutul la groapa de gunoi riscă 25 de ani de puşcărie

Blestemul adopţiilor
Drama din jurul bebeluşului abandonat la gunoi nu s-a sfârşit însă aici. Deşi Paula Bebec şi-a vrut copilul înapoi după şocul iniţial, micuţul a rămas în grija statului. Un cuplu din Timişoara, aflând din presă despre bebeluş, a încercat în zadar să îl adopte. În ianuarie anul trecut, ei se plângeau de sistemul care condamnă aceşti copii la o viaţă fără o familie iubitoare.

Anca şi George Molnar, doi tineri care s-au bucurat de succes în viaţă, formează un cuplu de mai mulţi ani şi au rămas impresionaţi de drama nou-născutului aruncat la groapa de gunoi. Cei doi tineri au luat decizia să adopte copilul, dar statul roman a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a împiedica acest lucru.

"Nu e normal ca o mamă să îşi arunce copilul. Mi-au dat lacrimile când am citit această poveste. Am discutat cu soţul meu şi am hotărât să adoptăm copilaşul. Am putea fi părinţi mai buni, putem să îi oferim toate condiţiile pentru a avea o copilărie fericită. Sunt atâţia oameni care îşi doresc un copil, iar alţii nenorocesc suflete", declara, anul trecut, Anca Molnar.

Cuplul a depus o cerere la Protecţia Copilului Timiş pentru a înfia copilul. Instituţia statului le-a promis celor doi tineri că va face tot ce îi stă în putere pentru a face un bine copilului, însă vorbele nu s-au transformat şi în fapte. "Cei de la Protecţia Copilului nu au fost interesaţi de cererea noastră. Nici până în ziua de astăzi nu ne-au sunat. Mă întreb dacă aşa procedează şi cu alţi părinţi care vor să facă viaţa mai bună unor copii? Soţia mea a rămas gravidă, însă tot ne mai dorim să adoptăm acel copilaş", spunea şi soţul său, George Molnar.

Blestemul adopţiilor: statul condamnă un bebeluş aruncat la gunoi să nu aibă parte de părinţi mai buni

"Familia care doreşte să adopte un copil, trebuie să depună o cerere scrisă pentru evaluarea condiţiilor morale şi materiale. Urmează o perioadă de evaluare şi pregătire a familiei. Familia solicitantă trebuie să participe la un curs format din patru module. În cazul în care există compatibilitate între copil şi familia adoptatoare, copilul este încredintat familiei in vederea adopţiei, pe o perioadă de 90 zile, de către instanţa judecătorească. Pe perioada de încredinţare în vederea adopţiei asistentul social împreună cu psihologul vor face vizite bilunare pentru a urmări evoluţia copilului în familie şi acomodarea dintre acesta şi familie. Dacă la sfârşitul perioadei de încredinţare în vederea adopţiei se contată că evoluţia copilului în familia adoptatoare este favorabilă se va solicita instanţei judecătoreşti încuviinţarea adopţiei. Atunci când sentinţa de încuviinţare a adopţiei a rămas definitivă şi irevocabilă familia poate depune actele la primăria de domiciliu în vederea întocmirii noului certificat de naştere al copilului", au precizat reprezentanţii Serviciului de Relaţii Publice al Protecţiei Copilului Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite