Au început testele pentru autoturismele Mercedes B Class “Made în Hungary” FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe poarta fabricii de la Kecskemét vor ieși anual 150.000 de mașini
Pe poarta fabricii de la Kecskemét vor ieși anual 150.000 de mașini

Fabrica Mercedes de la Kecskemét, pierdută de România din cauza neseriozităţii partenerilor și a infrastructurii proaste, a început să producă primele maşini. Acestea nu vor fi puse în vânzare, primele mașini urmând să iasă de pe poartă la sfârșitul lui martie.

Au fost realizate deja peste o sută de autoturisme din noul model Mercedes B Class, care fac parte din producţia de teste al fabricii de la Kecskemét, ele nefiind trimise spre comercializare. Având în vedere reuşita testelor, fabrica va începe să producă Mercedes B Class la sfârşitul lunii martie, iar primele maşini făcute în Ungaria vor apărea pe piaţă prin luna mai.

Aşteptăm să iasă oficial şi prima maşină din fabrica de la Kecskemét. Modelul B Class va face parte din categoria premiul din această clasă, care va cuceri mulţi cumpărători. Se lucrează la capacitate maximă pentru ca maşinile care vor fi produse aici să iasă la cele mai înalte standarde”, a spus Frank Klein, directorul Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Fft.



GALERIE FOTO

La fabrica Mercedes-Benz de la Kecskemét (aflat la 60 den kilometri înainte de Budapesta), lucrează deja peste 2.000 de persoane, urmând ca la vară cifra muncitorilor să depășească cifra 2.500.

Mercedes va avea în viitorul apropiat patru modele noi pentru segmental compact (alte două pe lângă Clasele A şi B), care urmează să fie produse la fabricile de la Kecskemét şi Rastatt (Germania).

Mercedes a prezentat noul B Class la salonul auto de la Frankfurt, care a avut loc în septembrie 2011. Aceasta se bucură de numeroase tehnologii de ultimă oră, printre care şi sistemul de siguranţă Collison Prevention Assist (CPA), care avertizează acustic şi vizual şoferii neatenţi asupra obstacolelor.

A câştigat seriozitatea maghiară

Mercedes Benz ar fi dorit să deschidă fabrica în România, fiind luat în calcul judeţul Timiş, însă oficialii concernului german au renunţat la idee din cauza neseriozităţii, a infrastructurii precare şi a rechinilor imobiliari care au umflat preţurile odată ce au aflat de intenţia nemţilor de a investi aici.



Click pe poză pentru a vedea cum s-a ridicat fabrica de la Kecskemét

În primul rând, a câştigat infrastructura şi faptul că suntem convinși că oamenii de aici vor respecta termenele şi toate promisiunile. S-au dovedit mai serioşi în negocieri. A contat şi calitatea specialiştilor şi a meseriaşilor", a declarat, în 2010, Michael Freis, preşedintele Mercedes-Benz Hungary.

Ce a pierdut România?

Fabrica Mercedes-Benz de la Kecskemét a devenit una din cele mai mari investiţii ale celebrei companii din Germania. România a ratat asfel o investiţie de 800 de milioane de euro, peste 3.000 de locuri de muncă şi statutul de cea mai importantă ţară în materie de construcţie de autovehicule din regiune. Prezenţa companiei la Timişoara ar fi însemnat înfiinţarea unui număr important de alte firme conexe care ar fi creat locuri de muncă.

Mercedes B Class Fabrica Mercedes Kecskemet

Pe poarta fabricii de la Kecskemét vor ieşi anual 150.000 de maşini. Uzina din Ungaria s-a construit pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, la intrarea în oraşul Kecskemét, spre drumul vechi al Szegedului.

Românii care visează să lucreze la Mercedes-Benz, de la Kecskemet, trebuie să ştie limba maghiară


În plină criză, fabrica Mercedes din Ungaria generează mii de locuri de muncă

Industria auto din vestul României este gata să producă maşina bănăţeană FOTOGALERIE

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite