Drama ţiganilor care şi-au vândut bebeluşul la preţ de maşină second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nelu Moldovan şi Rodica Lăcătuş, ambii în vârstă de 30 de ani, şi-au început ziua în arestul Poliţiei Timiş. Au ajuns după gratii pentru că acum şase ani, când aveau numai 24 de ani, tinerii părinţi şi-au vândut copilul la preţul unei maşini second-hand: 5.000 de euro.

Acum familia de ţigani mai are doi minori, care au rămas fără părinţi după ce aceştia au ajuns la arest. Tribunalul Timiş a decis ieri că nu se impune ca cei doi tineri să stea după gratii, judecătorii fiind impresionaţi de drama familiei de ţigani. Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara au decis însă că vânzarea copilului este o faptă extrem de gravă şi că se impune ca aceştia să rămână 29 de zile după gratii.

UPDATE: Copil de ţigani, conceput la comandă: „clienţii” din Franţa au plătit 5.000 de euro, în rate

Săraci lipiţi, influenţabili, cu gândire modestă

Viaţa celor doi părinţi care au ajuns să-şi vândă copilul este dramatică, a susţinut avocatul lor în instanţă. La vârsta de numai 24 de ani, cei doi tineri au plecat în străinătate, la muncă unde, spune avocatul, s-a profitat de naivitatea lor şi aşa au ajuns să-şi dea copilul. „Ei s-au gândit la viitorul copilului, care îşi va putea duce viaţa într-o familie mai înstărită. Nu au realizat că încalcă legea. Acum au în întreţinere doi copii minori, pe care se chinuie să-i crească din veniturile modeste pe care le au, deşi puteau să-i dea în plasament", a spus avocatul Aurica Şteţ în faţa instanţei, în procesul în care s-a judecat arestarea preventivă a părinţilor care şi-au vândut copilul.

EXCLUSIV Satul unde ţiganii trăiesc ca talibanii iar femeile sunt torturate şi degradate

Judecători impresionaţi

Magistraţii Tribunalului Timiş, care au decis eliberarea celor doi au fost impresionaţi de drama descrisă de avocatul apărării. Judecătorii arată în motivarea sentinţei că iau în considerare naivitatea celor doi, viaţa pe care o duc dar şi faptul că aceştia nu mai au nicio altă problemă cu legea. „Au colaborat cu anchetatorii şi au recunoscut din primul moment fapta, relatând în detaliu modul de derulare al evenimentelor", se arată în motivarea sentinţei de eliberare. Procurorii au contestat aceste motivaţii şi Curtea de Apel Timişoara a decis anularea deciziei de eliberare. Ieri seară cei doi tineri părinţi au ajuns după gratii, unde vor sta încă 28 de zile.

EXCLUSIV Femei bătute şi torturate în satul în care ţiganii sunt ca talibanii

Bebeluş vândut ca la tarabă

Datele din dosar indică faptul că bebeluşul a fost vândut, ca la piaţă, în aprilie 2004, în Franţa, unei femei care este tot de etnie rromă. Părinţii au luat în mână 3.000 de euro şi au mai primit apoi, în rate câte 600 de euro în noiembrie 2010 şi ianuarie 2011. La ultima vânzare au fost prinşi de poliţiştii de la „Crimă organizată".

Fetiţă de ţigani, răpită din spital


image

Cazul identificat acum de procurorii DIICOT nu este singular. În urmă cu un an şi jumătate o fetiţă de ţigani a fost răpită chiar dintr-o secţie a Spitalului de Copi „Louis Äurcanu”. În urma cercetărilor polițiștii au constat că micuța Denisa Novacovici a fost răpită de o femeie de 39 de ani de origine română care locuiește în Elveția. Când au dat de urma fetei, polițiștii au constat că micuța avea deja documente noi.

„Spune-mi, mamă, cui mi-ai vândut identitatea?" Dezvăluiri incendiare despre mafia adopţiilor internaţionale

„Cercetările nu sunt finalizate, așteptăm rezultatele comisiei rogatorii din Elveția, iar la finalizarea anchetei putem da mai multe detalii. Sunt două dosare, unul de răpire și unul de cercetare a personalului medical și a altor persoane”, a explicat comisarul-șef Robert Prohab, Potrivit unor surse judiciare, principala suspectă pentru răpirea Denisei Novacovici este o româncă din Satu-Mare, căsătorită cu un elvețian.

Exclusiv: Băieţelul maltratat şi ucis de părinţi a fost lăsat în grija mamei chiar de către Protecţia Copilului Brăila

Rămâneţi pe timisoara.adevarul.ro pentru a urmări cazul cu copilul vândut în Franţa

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite