EXCLUSIV Femei bătute şi torturate în satul în care ţiganii sunt ca talibanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scene de groază într-un sat în care femeile dintr-o colonie ţigănească sunt supuse unor torturi greu de imaginat de către concubinii beţivi: femeile sunt bătute cu pumnii şi picioarele, târâte pe jos sau scoase afară în frig. Satul se află la mai puţin de 30 de kilometri de Timişoara.

Ţiganii din satul cu pricina locuiesc într-o colonie la marginea localităţii, în case de pământ care stau să pice. Familii cu câte şapte copii se înghesuie în camere cu două paturi în condiţii mizere, fără electricitate şi curent electric. Majoritatea copiiilor nu merg la şcoală şi trăiesc de pe o zi pe alta.

La toate acestea se adaugă violenţa asupra femeilor care sunt supuse unor torturi greu de imaginat. Surse apropiate familiilor de ţigani spun chiar că femeile sunt legate de picioare şi slobozite în fântână să scoată apă.  Femeile bătute se feresc să vorbească despre acest subiect. O singură femeie a avut curajul să depună plângere la poliţie. „Am fost jumătate pusă în ghips. Mă scotea afară pe mine şi pe copii. După ce am făcut plângere s-a liniştit pentru că ştie că dacă ne mai bate îi face dosar penal”, spune G.V., femeia bătută de concubin.

Primarul localităţii spune că ştie situaţia ţiganilor din cartier, dar nu poate să facă mare lucru pentru că majoritatea nu au documente, nu vor să muncească şi au comportament antisocial. Pentru a-i scăpa de mizeria din casele de pământ, primarul vrea să caute containere în care stau muncitorii în construcţii şi să-i cazeze acolo pe ţigani.

Citeşte despre ce sat este vorba şi ce grozăvii se petrec acolo, mâine, în ziarul

craiova
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite