EXCLUSIV Statul nu dă cu parul, bate cu Fiscul. A executat silit statul român cu 30.000 de euro şi s-a trezit cu control pe cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un executor judecătoresc din Timişoara acuză Administraţia Financiară că se răzbună pentru două executări împotriva Fiscului. Cristian Crăciun a primit vizita inspectorilor de la Fisc la o zi după ce în Adevărul de Seară a apărut articolul despre executarea statului.

EXCLUSIV Cum a ajuns o femeie curajoasă să pună la plată Fiscul, cu 8.000 de euro, pentru o plângere penală inutilă

Doi inspectori de la Fisc l-au vizitat pe executorul judecătoresc Cristian Crăciun în 4 martie 2001 şi i-au înmânat un document oficial în care e informat că va fi controlat.

Nu crede în coincidenţe

Acţiunea vine la numai o zi după ce executorul a confirmat pentru Adevărul de Seară că a demarat executarea silită a Fiscului cu suma de peste 8.000 de euro. Crăciun acuză Administraţia Financiară că se răzbună astfel pentru executarea silită şi pentru o altă poprire pe conturile statului, prin care acesta a obligat Administraţia Financiară Timişoara să plătească un miliard de lei vechi daune altei persoane.

A executat deja 23.000 de euro, popreşte 8.000 de euro

Suma totală pe care Crăciun o execută de la Fisc este de peste 30.000 de euro. „A fost executat un miliard pentru o sentinţă definitivă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, daune materiale şi morale", a spus timişoreanul Gheorghe Tănase. La cei peste 23.000 de euro luaţi de la Fisc pentru acesta se adaugă alţi 8.000 din dosarul unei femei manager care a fost victima unui abuz al Fiscului.



În 3 martie 2011 Adevărul de Seară prezenta ultimul caz, în care Finanţele au ajuns să achite cheltuieli de judecată şi executare silită pentru că au făcut plângere penală degeaba împotriva unei femei. Aceasta a câştigat procesul şi a cerut cheltuieli de judecată. La o zi după publicarea cazului, executorul Crăciun s-a trezit cu Fiscul pe cap.  „După publicarea articolului dumneavoastră mă aşteptam să fiu sunat de vreun funcţionar al Ministerului Finanţelor pentru a mă întreba unde pot fi viraţi banii datoraţi, însă, spre surprinderea mea, am fost căutat de doi inspectori ai fiscului, care mi-au prezentat amabil tematica controlului asupra biroului meu", spune Crăciun. Actul e semnat de Gabriela Ionescu, director general adjunct şi Cristian Mocan, şef-serviciu.

image

Şeful Administraţiei Financiare: Nu am semnat tematica de control"


image

Mircea Călin (foto sus), şeful Administraţiei Financiare Timişoara spune că nu a aprobat planul de control pe luna martie şi că persoana care poate da explicaţii este Gabriela Ionescu, director general adjunct. „Noi facem propunerea şi planul vine şi aprobat. Nu se poate să trimitem o hârtie dacă nu e aprobat planul de control. Noi avem nişte tematici şi îi selectăm din baza noastră de date. Este o coincidenţă", a susţinut Gabriela Ionescu (ascultă sus înregistrarea discuţiei). „Nu este legătură între articol şi control", a spus şi Cristian Mocanu.

image

Surse care au acces la fluxul de documente din interiorul Administraţiei Financiare Timişoara susţin însă că şeful instituţiei nu a aprobat planul de control. „În 3 martie a venit lista cu cei care urmează să fie controlaţi în martie, unde este şi executorul judecătoresc. Şeful nu a aprobat-o, a scris pe ea <rog discuţie de oportunitate>. Lista trebuia să ajungă apoi la ANAF pentru aprobare, abia apoi se putea declanşa controlul. Aceşti paşi nu s-au făcut", a spus sursa citată. Aceeaşi sursă susţine însă că executorul judecătoresc are o datorie de 200.000 de lei noi. „A primit somaţii încă din luna februarie pentru aceste datorii", a mai spus sursa citată.

Crăciun:Sunt datorii inerente"

Executorul Cristian Crăciun recunoaşte existenţa unor datorii, dar spune că acestea sunt normale. „Există unele datorii de parcurs, care nu sunt o situaţie specială pentru că noi avem de plătit taxe fixe şi din cauza crizei încasările fluctuează", a spus Crăciun.


Citeşte şi:
EXCLUSIV Fiscul a hărţuit degeaba cu plângeri penale un scriitor, pe compozitorul imnului Revoluţiei şi pe colegii lor de la Radio Vest
EXCLUSIV Fiica unei actriţe a fost umilită pentru o carte de identitate. A dat statul în judecată şi a primit 3.600 de euro daune

Citeşte alte materiale ale jurnalistului Mălin Bot pe blogul acestuia!

  

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite