VERDE PENTRU BICICLETE A început sezonul oficial al vânzărilor de biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele de specialitate şi service-urile din Timişoara sunt tot mai vizitate de amatorii de biciclete. Odată cu venirea primăverii, bicicliştii timişoreni îşi reînnoiesc vehiculele pe două roţi pentru noul sezon în care vor avea mult de pedalat.

Dacă în 2008, la prima numărătoare a bicletelor din campania „Verde pentru biciclete”, s-au prezentat aproximativ 600 de persoane, acum numărul plăcuţelor distribuite a depăşit 8.500. Însă acesta nu este cifra reală a bicicliştilor din oraş, pentru că nu toţi au ţinut să îşi „înmatriculeze” vehiculele. În oraş există, la această oră, trei magazine specializate în biciclete. Asta înseamnă, pe lângă vânzare de biciclete, şi componente sau service complet.

„Practic acum începe sezonul vânzărilor de biciclete. Au început să vină foarte mulţi să îşi reînnoiască bicicletele, să schimbe componentele uzate. De când a început campania Verde pentru biciclete am sesizat o creştere. Şi pentru noi e un hobby şi vrem să încurajăm mersul pe două roţi”,
a spus Mircea Dămăcuş, administratorul unui magazin specializat în biciclete.

Preţurile bicicletelor din magazine diferă în funcţie de marcă şi calitate. Ele pot varia între 1.000 şi 6.000 de lei. Centrele comerciale au pus în vânzare biciclete la preţuri reduse, însă ele nu sunt chiar cele mai fiabile.

Lanţuri şi cauciucuri noi

Cei care vor să îşi ducă bicicleta la un service profesionist au posibilitatea să o facă la magazinele de specialitate. Cu zece lei se pot regla frânele, shimbătorul sau se poate face un schimb de cauciuc.
Centrarea unei roţi costă 10-20 lei. Acestea sunt cele mai comune reparaţii. „La început de sezon se schimbă lanţurile, pinioanele, se pun cauciucuri noi. În mod normal se schimbă tot ce este uzat, iar acum se pregăteşte bicicleta pentru restul anului”, a spus Ionel Ursei, mecanic de biciclete.

Cele mai uşoare sunt şi cele mai scumpe

La biciclete, preţul depinde foarte mult de greutatea cadrului şi a componentelor. Cu cât sunt mai uşoare, cu atât preţul este mai mare. „Cu cât este mai uşoară, cu atât este mai fiabilă. Dacă scade greutatea creşte performanţa, dar şi preţul”, a spus Emanuel Dobroter, vânzător într-un magazin de biciclete.

Citeşte şi:

Aproape zece mii de biciclclişti pedalează în Timişoara

„Banatu-i fruncea“ şi la piste de biciclete

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite