VERDE PENTRU BICICLETE Peste 50 de kilometri de piste pentru aproape zece mii de biciclclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima „numărătoare a bicicletelor”, în 2008, au participat 652 de biciclişti. Acum se apropie de zece mii. Campania „Verde pentru biciclete” a însemnat noua eră pentru amatorii de biciclete din Timişoara.

Iubitori de pedalat în Timişoara existau mereu, însă nu erau uniţi, respectaţi în trafic, nici nu aveau pe unde să se deplaseze. A fost nevoie de o campanie care să încurajeze adoptarea mersului pe bicicletă ca alternativă ecologică şi economică la transportul urban. Impactul campaniei „Verde pentru biciclete” a fost fantastic: aproape lunar s-au organizat acţiuni destinate încurajării mersului pe bicicletă, pedalări şi numărători ale bicicliştilor din Timişoara, ture cicliste bănăţene, campanii de educaţie rutieră în şcoli, concursuri de ciclism prin oraş. Dacă la prima „Numărătoare a bicicletelor”, în toamna lui 2008, au participat 652 de ciclişti, în 2011 numărul plăcuţelor de înmatriculare se apropie de zece mii.

Biciclete donate

„Pe străzile din Timişoara se regăsesc peste 8.500 de biciclişti cu număr «Verde pentru biciclete». 40 de poliţişti comunitari se folosesc de bicicletele donate de către Fundaţia Bega. În cadrul campaniei «Angajatori pe două roţi» au fost donate până acum peste 600 de biciclete angajaţilor unor companii locale şi naţionale. Împreună am inaugurat traseele nou marcate de la Pădurea Verde”, a declarat Romina Faur, coordonator al proiectului „Verde pentru biciclete“. În acest timp, în Timişoara au fost trasate 50 de kilometri de piste rezervate exclusiv bicicliştilor.

Vom arăta că în Timişoara bicicliştii sunt mulţi şi sunt parteneri egali în trafic, mai mult, că poate exista convieţuire urbană în trafic; dorim ca lumea să conştientizeze beneficiile mersului pe două roţi”, a mai spus Romina Faur.

Petiţie pentru piste de biciclete

În 2009 s-a demarat o campanie de strângere de semnături pentru crearea de noi piste pentru biciclete în Timişoara. Sa-u strâns peste 6.000 de semnături. „Am făcut o declaraţie către Consiliul Local prin care solicităm continuarea realizării şi îmbunătăţirii infrastructurii pentru biciclisti”, a mai spus Faur.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite