Bunica băiatului de 16 ani ars în timpul unei explozii la o casă din Timişoara vrea să dea în judecată compania Eon Gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele tinerilor care au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost arşi în timpul unei explozii consideră că vinovaţi de această tragedie sunt cei care furnizează gazul. Compania Eon Gaz a anunţat printr-un comunicat de presă că, din primele cercetări, explozia a avut loc din cauza unor fisuri la conducta principală de pe strada Cloşca şi a deschis o anchetă.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL EXPLOZIEI

Bunica tânărului de 16 ani care este acum în stare gravă la spital este şocată de tragedia care i-a cuprins familia. Ea a ajuns acasă, la Timişoara, duminică dimineaţă şi după ce a văzut că din locuinţa sa a mai rămas doar o grămadă de moloz a mai aflat şi că nepotul care a venit la ea în weekend, dar şi prietena lui, sunt în stare gravă şi au fost duşi de urgenţă, cu un elicopter militar, la Bucureşti. "A fost iadul pe pământ. Nu pot să cred ce s-a întâmplat. Copilul a venit la mine la sfârşit de săptămână. Aşa vin nepoţii mei. Dacă eram toţi acasă poate muream toţi. Doamne fereşte!", a spus Eugenia Paraiban, proprietara casei.



Miros de animal mort sau de gaz
Femeia a mai spus că de câteva zile se simţea un miros greu în casă, dar nu s-a gândit că ar putea să fie gaz. "Se simţea un miros urât şi am spus că poate e de la un animal mort. De unde să ştim că e de la gaz. Nu ne puteam închipui că e de la gaz", a mai spus Eugenia Paraiban. Ea a mai precizat că cei vinovaţi trebuie să plătească pentru drama prin care trece nepotul său, dar şi pentru că nu mai are casă în urma exploziei.


Apelează la instanţă
"Au spus că a explodat pentru că s-a acumulat gaz de la conducta de gaz. Cum să se poată aşa ceva? Trebuie să plătească cei vinovaţi, dacă nu o să plătească o să-i dăm în judecată pe cei de la gaz", a mai spus femeia. Ea a adăugat că familia tocmai luase decizia să facă o asigurare pe casă, dar din păcate nu au mai acupat.


Casa expodată la Timişoara din cauza acumulării de gaze
Imagine de arhivă
Casa expodată la Timişoara din cauza acumulării de gaze 4

Ce spun cei de la gaz
Reprezentanţii Eon Gaz au anunţat, printr-un comunicat de presă, că a fost deschisă o anchetă pentru a vedea de ce au apărut fisuri în magistrala de gaz, de unde a provenit acumularea de gaz. "Echipele de intervenţie ale E.ON Gaz Distribuţie s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au luat măsurile specifice pentru astfel de situaţii. În consecinţă, zona a fost securizată şi a fost întrerupt serviciul de distribuţie a gazelor naturale pe strada Cloşca.Potrivit cercetărilor explozia a fost provocată de o acumulare de gaze naturale în interiorul imobilului. Totodată, primele investigaţii efectuate au pus în evidenţă existenţa unor scăpări de gaze pe reţeaua de distribuţie stradală, mai precis pe branşamentul de gaz din proximitatea imobilului. Cercetările continuă, în vederea stabilirii circumstanţelor în care a avut loc explozia", se arată în comunicatul companiei.

Citeşte cum s-a produs explozia şi ce s-a întâmplat imediat după deflagraţie

Nebunie curată: locatarii s-au întors în blocul aruncat în aer ca să trăiască printre ruine FOTOGALERIE



 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite