Nebunie curată: locatarii s-au întors în blocul aruncat în aer ca să trăiască printre ruine FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii nu mai vor să fie sinistraţi
Oamenii nu mai vor să fie sinistraţi

Oamenii vor să uite de statutul de sinistrat şi încearcă să ducă o viaţă normală. Fără gaz şi apă, zece locatari sunt hotărâţi să locuiască într-un bloc cu structura de rezistenţă afectată, fără ajutor de la autorităţi.

Gheorghe Guici, de 54 de ani, este temerarul locatar care şi-a luat inima în dinţi şi a hotărât să se mute înapoi acasă. Fără current pe casa scării, fără apă multă vreme la robinet şi fără gaz, curajul bărbatului i-a convins şi pe alţi locatari să se mute înapoi. Oamenii nu vor să ţină cont că blocul lor are structura de rezistenţă şubrezită, după ce în urmă cu un an, o explozie distrugea două etaje ale imobilului.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

După ce au trăit câteva luni în cămine şcolare, perioadă în care nu s-au adaptat deloc, oamenii s-au întors acasă. "Cel mai bine mă simt în apartamentul meu. Blocul nu o să pice. Stăm închişi ca să nu intre hoţii peste noi. Încet, încet ne reîntoarcem la viaţa de dinainte de explozie. O să fie bine", e de părere Gheorghe Guici.

Oamenii nu mai vor să fie sinistraţi

Şi administratoarea imobilului s-a întors acasă, nu înainte de o curăţenie general la parterul şi la cele două etaje locuibile ale blocului. "Ne-am racordat la alimentarea cu apă şi în curând vom fi 15 familii care vom locui aici. Noi tot sperăm că o să fim ajutaţi şi de autorităţi. Speranţa moare ultima", a spus Nadia Ciuta, de 30 de ani.

Oamenii nu mai vor să fie sinistraţi

Încet-încet, oamenii se întorc în blocul sinistrat, însă marea întrebare rămâne cine va suporta cheltuielile pentru repararea etajelor distruse. Autorităţile se scuză, iar locatarii spun că nu au bani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite