UPDATE Explozie la Timişoara: Doi tineri au fost arşi şi o casă a fost distrusă. Un cartier nu are gaz, iar un bulevard este blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Doi tineri au fost răniţi grav, la Timişoara, în dimineaţa zilei de duminică, după ce casa în care se aflau a explodat, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL EXPLOZIEI

UPDATE 10.20
Casa în care a avut loc explozia este a bunicilor tânărului rănit. Mătuşa acestuia, care locuieşte în casă, a spus că nepotul ei şi fata au venit noaptea trecută de la discotecă şi au intrat în camera în care s-a acumulat gaz. În momentul în care au aprins becul s-a produs explozia. "De două zile se simţea miros greu, de mortăciune. Şi eu şi vecinii am crezut că sunt şobolani morţi în canalizare, am încercat să ridicăm capacul, dar era prea greu. Nu părea miros de gaz. Nu a fost nicio defecţiune în casă mai ales că centrala de gaz funcţiona normal", a declarat Maria Paraipan, mătuşa băiatului. Vecinii mai spun că, în opinia lor, magistrala de gaz ar fi putut fi avariată acum patru ani când în zonă s-au făcut lucrări la canalizare.



Poliţiştii au oprit circulaţia pe bulevardul Cloşca, iar echipele de la E-on Gaz au săpat o groapă uriaşă în apropierea casei distruse pentru a depista avaria. Din partea E-on Gaz nu a dat nimeni declaraţii, până în acest moment, despre cauzele exploziei.

UPDATE 09.45 Cei doi tineri răniţi, băiatul de 16 ani şi fata de 21 de ani, au fost transportaţi de urgenţă în Bucureşti cu un elicopter SMURD. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Liana Dacilescu, a spus că starea fetei este mai gravă ea având arsuri de gradul doi pe 65 la sută din suprafaţa corpului. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire. Băiatul are arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului, iar doctorii cred că nu va suferi complicaţii.



UPDATE 08.50
Poliţia Timiş va deschide o anchetă în acest caz pentru a stabili cine va răspunde în faţa legii pentru această explozie. "După ce pompierii vor termina cercetările şi vor stabili o cauză exactă care a provocat deflagraţia şi în funcţie de zilele de spitalizare pe care le vor primi persoanele rănite, vom începe şi noi o anchetă pentru a stabili dacă este un accident sau dacă este vorba despre o eroare umană", a spus Emil Andrei.

Potrivit dispeceratului ISU Banat, explozia a avut loc în jurul orei 3, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic. Două autospeiale ale ISU Banat au intervenit, iar pompierii au reuşit să stingă flăcările după aproximativ două ore. Conform sursei citate, pompierii şi o echipă a furnizorului de gaz Eon Gaz au stabilit, după primele cercetări, că explozia s-a produs de la o acumulare de gaze de la conducta magistrală.



Doi tineri sunt grav răniţi
În momentul exploziei în clădire se aflau trei persoane, proprietarul şi doi tineri. Băiatul şi fata au arsuri grave şi au fost duşi de urgenţă la spital. Medicii de la Timişoara au decis să fie transportaţi la Bucureşt, cu un elicopter SMURD.
Tinerii au venit la Timişoara cu părinţii care se aflau la o nuntă în momentul exploziei. A treia persoană rănită este în stare mai puţin gravă.

Casa expodată la Timişoara din cauza acumulării de gaze 4 Casa expodată la Timişoara din cauza acumulării de gaze Casa expodată la Timişoara din cauza acumulării de gaze 6

Din primele cercetări ale pompierilor rezultă că deflagraţia a fost cauzată de o acumulare de gaze.
În urma incidentului, casa aflată pe strada Cloşca, din Timişoara, a fost distrusă în totalitate, iar doi adolescenţi, un băiat (17 ani) şi o fată, au suferit arsuri, fiind transportaţi la Clinica de chirurgie plastică şi reparatorie "Casa Austria" din municipiu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite