Răspuns la dezvăluirile ziarului „Adevărul” despre masteratul inventat al lui Victor Ponta, pe pagina de Facebook a premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe pagina oficială a prim-ministrului a apărut vineri dimineaţă o fotografie a CV-ului său, precum şi o dovadă cu antetul Universităţii Oxford, care atestă că, în anul 2004, Victor Ponta a fost la cursurile de vară ale Exeter College, aşa cum au precizat şi jurnaliştii "Adevărul".

Reacţia premierului vine după ce jurnaliştii de la „Adevărul" i-au solicitat un punct de vedere în legătură cu faptul că, în ediţia românească a enciclopediei „Who's Who" se arată că prim-ministrul României ar avea, din 2004, un master la Oxford. Ieri, Victor Ponta i-a redirecţionat către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu. Acesta nu a oferit, până la închiderea ediţiei, vreun comentariu în legătură cu acest subiect.

Postarea de pe Facebook a apărut astăzi, după ce dezvăluirile Adevărul au fost publicate în ediţiile tipărită şi online. Lângă pagina din CV-ul actual unde sunt trecute cursurile de vară la Exeter College şi dovada de la Oxford University, se specifică: „În toate CV-urile, cursul de la Oxford este prezentat exact cum a fost: curs de pregătire! Echipa VP".


Postarea de pe pagina de Facebook a premierului Victor Ponta

Reamintim că Victor Ponta este la al treilea scandal legat de CV-ul său. De această dată, jurnaliştii "Adevărul" au descoperit că, în ediţia din România a publicaţiei "Who's Who", în biografia premierului este trecut un masterat la Oxford, Exeter College, în 2004. Tot aici apare şi masteratul din Catania, demontat tot de jurnaliştii „Adevărul". Niciunul din cele două „masterate" nu mai apar în CV-ul premierului, publicat pe site-ul Gurvernului, aşa cum arată el însuşi, pe pagina de Facebook.

Citeşte cum prim-ministrul României şi-a mai inventat un masterat! Reprezentanţii Oxford infirmă că Victor Ponta ar fi fost masterand al universităţii!

Reprezentanţii „Who's Who" au precizat că informaţiile despre personalităţile care apar în enciclopedie sunt furnizate de acestea. Ei au mai spus că datele publicate au fost primite chiar de la Victor Ponta, după un interviu direct cu el, la perioada respectivă. În plus, „Who's Who" a pus la dispoziţia publicaţiei noastre notiţele Mihaelei Andreea Psatta, cea care l-a intervievat pe Victor Ponta în 2006. Şi în respectivele transcrieri apar cele două masterate - cel din Catania, care a fost de fapt un curs de perfecţionare, şi cel din Oxford - care a fost de fapt o şcoală de vară.

Scrisoare de protest trimisă tuturor şefilor de guverne din UE: „Gestul domnului Ponta reprezintă o pată rușinoasă pe obrazul României“

Societatea Timişoara îi cere demisia lui Nicolae Manolescu, după ce acesta a cenzurat un articol despre plagiat: "E ca pe vremea lui Ceauşescu"

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

Ce spune Constituţia despre suspendarea Preşedintelui

Cine este personajul „Dottore", apelativul cu care i s-a adresat Băsescu lui Ponta

Şi ei au fost acuzaţi de plagiat, dar au demisionat!

Viorel Marineasa: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia"

Află câte persoane au semnat petiţia care cere demisia premierului

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

Societatea „Timişoara": „Îndemnăm pe toţi concetăţenii să participe la mitinguri"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite