Crin Antonescu, alba-neagra cu Constituţia: a participat la un miting împotriva lui Traian Băsescu, alături de membri USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, pe scena din Piaţa Unirii din Timişoara
Crin Antonescu, pe scena din Piaţa Unirii din Timişoara

Preşedintele interimar al României, care, potrivit Constituţiei, trebuie să fie apolitic, a fost prezent duminică seara la un miting organizat de „societatea civilă", la care au fost prezenţi, rostind discursuri pe scenă, membri ai alianţei USL Timiş, printre care şi Nicolae Robu, primarul Timişoarei. Potrivit articolului 84 din Constituţie, preşedintele „nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nicio altă func

Potrivit Constituţiei României, preşedintele, fie el plin sau interimar, nu se poate asocia politic în niciun fel. Acesta a şi fost unul dintre motivele suspendării lui Traian Băsescu, invocat de membrii USL.

Crin Antonescu a participat duminică seara la mitingul anti-Băsescu din Timişoara. Motivul organizării acestuia a fost referendumul din 29 iulie, la care cei prezenţi au fost îndemnaţi să voteze pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Pentru asta au militat şi liderii alianţei USL din Timiş, susţinuţi de însăşi preşedintele interimar.

UPDATE Ponta nu mai vine la mitingul anti-Băsescu de la Timişoara, dar va fi prezent preşedintele interimar Crin Antonescu

"Societatea civilă" a fost aşadar reprezentată, alături de nume precum Mircea Dinescu sau profesorul timişorean Nicolae Ţăranu, de primarul Timişoarei (PNL) Nicolae Robu, de Cristian Buşoi (PNL) şi de Crin Antonescu, proaspăt demisionar din partidul naţional-liberal, pentru a ocupa fotoliul de preşedinte al României.

Reprezentanţii PNL Timiş au trimis un comunicat al lui Nicolae Robu, în legătură cu mitingul de duminică seara: "E clar: Timişoara, oraş cu oameni cinstiţi, de bună credinţă, care cred că toată lumea e la fel ca ei, a fost înşelată de Băsescu în 2004 şi în 2009, dar e ferm hotărâtă să nu se mai lase amăgită şi a treia oară, în 2012. Aşadar, contez pe o prezenţă masivă a timişorenilor la referendumul din 29 iulie 2012 şi pe votul lor «DA», pentru demiterea lui Băsescu!"

Reamintim că reprezentanţii liberalilor au precizat că mitingul anti-Băsescu este organizat de societatea civilă. "Nu este un miting asumat politic, pentru că este organizat de societatea civilă. A intervenit şi o schimbare. Victor Ponta nu va veni, dar Crin Antonescu şi-a anunţat prezenţa la Timişoara", a spus Alina Sabou, purtător de cuvânt la PNL Timiş.

În timpul mitingului, Crin Antonescu a susţinut un discurs înflăcărat. "Ca președinte al României, aș veni la Timișoara să le mulțumesc oamenilor pentru libertate. Fătă voi, sacrificiul Timișoarei, istoria României ar fi fost alta. Nu știu dacă voi mai merge la alt miting, dar sunt aici. Eu nu lovesc copii în campania electorală. Eu nu rânjesc și nu plâng în campania electorală. Eu vreau justiție dreaptă. Băsescu ne amenință cu europa, cu Uniunea Europeană, cu Germania cu America. Eu vreau să vă spun: români, Europa, suntem noi! Vreau, în numele românilor, să recăpătăm demnitatea națională, europeană, și să le spun în limba germană  Ich bin ein Berliner".

Crin Antonescu se simte urmașul lui John F. Kennedy: "Vreau să le spunem europenilor Ich bin ein Berliner" GALERIE FOTO

Crin Antonescu a spus despre el însuşi, la Timişoara: “Sunt o gogoaşă cu jeleu” FOTO-VIDEO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite