UPDATE Ponta nu mai vine la mitingul anti-Băsescu de la Timişoara, dar va fi prezent preşedintele interimar Crin Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii USL-ului se vor aduna în Piaţa Unirii, cu începere de la ora 19.00, la un miting electoral. Iniţial şi-a anunţat prezenţa şi premierul Victor Ponta, dar acesta nu va mai veni. În schimb va fi la Timişoara Crin Antonescu, preşedintele interimar.

ORA 15.35 Potrivit unui comunicat emis în urmă cu puţin timp de Asociaţia Uniunea Europeană Banat din România, la mitingul organizat împotriva lui Traian Băsescu, şi-au anunţat prezenţa scriitorul Mircea Dinescu, actorul Dorel Vişan, gimnasta Maria Olaru, precum şi personalităţi locale, precum profesorii universitari Nicolae Ţăranu şi Victor Neumann. Comunicatul Asociaţiei vine la câteva ore după ce reprezentanţii USL au ţinut să precizeze că se delimitează politic de această manifestare şi că este un eveniment al "societăţii civile".

ORA
12.00. O nouă schimbare de program pentru manifestarea anti-Băsescu din această seară, de la Timişoara. Premierul Victor Ponta nu va fi prezent în Piaţa Unirii. În schimb, reprezentanţii PNL au anunţat că printre manifestanţi va fi Crin Antonescu, preşedintele interimar. Deşi este clar un eveniment orgnizat de Uniunea Social Liberală, cei de la PNL au transmis că nu este vorba de un miting politic.

"Nu este un miting asumat politic, pentru că este organizat de societatea civilă. A intervenit şi o schimbare. Victor Ponta nu va veni, dar Crin Antonescu şi-a anunţat prezenţa la Timişoara", a spus Alina Sabou, purtător de cuvânt la PNL Timiş.

USL organizează un nou miting dintr-o serie care vor avea loc în ţară în cadrul campaniei privind referendumul din 29 iulie 2012.

Vor fi în Piaţa Unirii Daniel Constantin – preşedintele PC, Daniel Chiţoiu – preşedintele interimar al PNL, Nicolae Robu - primarul Timişoarei şi preşedinte al PNL Timiş, Titu Bojin – preşedintele PSD Timiş şi preşedinte al CJ Timiş şi alţii.

Iată motivele pentru care USL cere suspendarea preşedintelui Traian Băsescu:

1.    Băsescu a uzurpat rolul prim-ministrului şi s-a substituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului.
2.    Băsescu a încălcat în mod repetat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie
3.    Băsescu a  încălcat în mod repetat principiul separaţiei puterilor în stat şi independenţa justiţiei.
4.    Băsescu a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei şi a încălcat procedura de revizuire a Constituţiei prevăzută de legea fundamentală.
5.    Băsescu a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curţii, făcându-le „vizite” înaintea unor decizii importante.
6.    Băsescu a încălcat sistematic principiul neapartenenţei politice a persoanei care ocupă funcţia prezidenţială şi a abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate.
7.    Băsescu a încălcat în mod grav prevederile Constituţiei şi principiul fundamental al democraţiei reprezentative, atunci când declară că nu va numi un Prim-ministru din partea USL, chiar dacă această formaţiune politică va obţine majoritatea absolută în Parlament.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite