Zăpada a ocupat locurile de parcare şi este stăpână în cartierele din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea de deszăpezire coordinate de autorităţi au cuprins doar bulevardele importante şi drumurile mai circulate, dar nu s-au intrat încă în multe cartiere de blocuri

Zăpada care a căzut la Timişoara continuă să dea bătăi de cap comandamentului de iarnă coordonat de primarul Gheorghe Ciuhandu. Societăţile care se ocupă de deszăpezire au curăţat bulevardele importante şi drumurile mai circulate, dar nu au intrat încă în cartiere, unde zăpada nu a fost îndepărtată. Mai mult, nămeţii daţi la o parte din faţa blocurilor au ajuns tot pe drum, devenind veritabile capcane pentru şoferi. Chiar dacă nu mai ninge, în unele zone, drumurile dintre blocuri arată ca la Polul Nord.



GALERIE FOTO

O altă mare problemă a dezăpezirii este legat de locurile de parcare. Este aproape imposibil să găseşti un loc de parcare în zona centrală din cauza troienelor de zăpadă. Încă se aşteaptă ca străzile principale din Piaţa Unirii, cele din Libertăţii sau din zona Pieţei Victoriei să fie curăţate de zăpadă.

Utilaje pe străzi

Între timp, cei de la RETIM au informat că s-a lucrat toată noaptea pentru deszăpezire. “În teren au fost prezente 26 utilaje şi 147 de angajaţi care se ocupă de îndepărtarea zăpezii în cele patru sectoare ce ne revin. Pe parcursul activităţii au fost împrăştiate aproximativ 65 de tone de clorură de sodiu, 20.000 de litri de soluţie de clorură de calciu şi în jur de 2.200 kg de clorură de calciu solidă. La această oră se află în teren cinci utilaje cu lamă şi răspânditor de material antiderapant,un  utilaj cu plug tractat, o autocisternă care împrăştie soluţie de clorură de calciu, două autobasculante, un încărcător frontal, două Abrollkipere cu benă de 22 mc, un tractor cu remorcă, o Wola cu cupă. La deszăpezirea manuală se află în teren 109 muncitori”, a declarat Livian Hotico, purtătotul de cuvânt la RETIM.

Şi cei de la Drumuri Municipale au lucrat cu toate efectivele, ADP, Drufec şi alte societăţi se află pe străzi pentru deszăpezire.

Se circulă în condiţii de iarnă


Având în vedere ninsorile căzute, toate firmele cu care Consiliul Judeţean Timiş are contracte privind activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului au acţionat începând din această noapte şi continuă să acţioneze şi în prezent pe drumurile judeţene. Societăţile comerciale Confort,  MNG Trans, Axela Construcţii, Streicher   şi Technocer au acţionat pe drumurile judeţene cu 39 utilaje şi 574 tone de material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă pe toată reţeaua de drumuri judeţene.

image

Citeşte şi:

Timișoara sub nămeți: vezi cum arăta oraşul noaptea trecută VIDEO


Timișoara sub nămeți: 700 de persoane implicate în deszăpezire GALERIE FOTO


Timișoara este sub zăpadă! Șoferi, nu uitați lanțurile, lopata și cablul de remorcare! GALERIE FOTO

Ninsoarea dă bătăi de cap șoferilor din Timișoara: în oraș se circulă cu 20 de kilometri pe oră GALERIE FOTO

Deţinuţii de la Penitenciarul Timişoara dau la lopată pe străzile înzăpezite


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite