Război în lumea caricaturiştilor: Vechiul record a lui Ştefan Popa Popa’s este ameninţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Radu Cleţiu aruncă mănuşa deţinătorului Guiness Book, Ştefan Popa Popa’s, pentru un concurs de caricaturi în paralel. Acesta din urmă nu recunoaşte performanţele fostului său elev.

Caricaturistul Radu Cleţiu este în postura elevului care doreşte să îşi depăşească mentorul. Acesta susţine că a doborât vechiul record realizat de Ştefan Popa Popa’s, în 2005, la salonul de caricaturi de la Saint Just le Martel, făcând 137 de portrete pe oră. „Vechiul record a lui Popa’s a fost de 131 de caricaturi pe oră. Eu îl respect ca artist, dar nu am nicio reţinere să fac un concurs faţă în faţă cu el. Din păcate nu ştiu de ce nu vrea să raccepte performanţa mea”, a spus Cleţiu. Recordul lui Radu Cleţiu nu a fost omologat în Guiness Book pentru că nu a întrunit toate condiţiile care sunt cerute în asemenea cazuri. "Acest record a fost asumat salonului", a mai adăugat Cleţiu.



„Există un singur Popa’s pe pământ”


Ştefan Popa Popa’s nu recunoaşte performanţele lui Cleţiu şi susţine că „Dumnezeua lăsat pe pământ un singur Popa’s”. „Dacă recordul lui nu a fost omologat nu este competitiv să se întreacă cu mine. Nu a repectat regulamentul. Nu putem compara merele cu perele”, a declarat cel mai important caricaturist din lume. Popa’s susţine că noul său Record Mondial este de 206 caricaturi pe oră şi a fost doborât la Palma de Mallorca. Acesta susţine că a fost vizitat la Timişoara chiar de Vander Bruck, preşedintele salonului de la Saint Just le Martel, care i-a confirmat că recordul său nu este pus în pericol. "Bruck mi-a spus aşa: cel mai rapid rămâne Popa's. Dacă unii fac circ, eu fac artă. ", a adăugat caricaturistul din Guiness Book.

image
Ştefan Popa Popa's cu portretul lui Obama

Ultimul record al lui Ştefan Popa Popa's este realizat împreună cuproducătorii de pufuleţi Gusto. Aceştia au vândut în 18 ţări peste 12 milioane de pungi pe care se află desenate caricaturile lui Popa's.


„Îl respect ca artist pe Popa’s”

Radu Cleţiu a început să publice caricaturi în anul 1980 şi a câştigat numeroase festivale internaţonale de umor găzduite în toată lumea. Este invitat şi plătit să facă caricaturi la evenimente. „Concursurile de caricaturi nu reprezintă foarte multă organizare şi antrenament. Nu reprezintă vârful unei cariere”, a spus Cleţiu. În 1999, după ce a câştigat un mare premiu la un festival de la Praga, Radu Cleţiu a fost invitat să se alăture grupului de caricaturişti de la Academia Popa's, ca şi preparator.

Mai citiţi:

Popa Popa’s intră în Guiness Book cu pufuleţii de Băicoi

Ştefan Popa Popa’s: “Ne-au năpădit moldovenii şi oltenii. Bunul simţ bănăţean trebuie conservat”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite