Popa Popa’s intră în Guiness Book cu pufuleţii de Băicoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Popa Popa's
Ştefan Popa Popa's

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s vrea să doboare un nou record: cel mai mare tiraj de caricaturi pe ambalaj. Popa's figurează în Guness Book ca fiind cel mai rapid caricaturist de pe planetă, cu 131 de desene într-o oră.

Citiţi şi:

Ştefan Popa Popa’s: “Ne-au năpădit moldovenii şi oltenii. Bunul simţ bănăţean trebuie conservat”

Printre deplasările la summituri internaţionale, întâlniri cu şefi de state şi oameni importanţi ai planetei, Ştefan Popa Popa’s şi-a făcut timp şi pentru un proiect mai inedit. Acesta a semnat un contract cu o firmă de pufuleţi din Băicoi pentru care realizează caricaturi pe ambalaje. Dorinţa lui Popa’s este să doboare un nou record mondial. „Vechiul record Guiness Book este de şase milioane de desene printate şi vândute. Din câte am înţeles, acesta a fost deja doborât. Mi s-a părut o idee interesantă, mi-a plăcut. Pe vremuri erau caricaturi în fiecare ziar, dar acum tirajele au scăzut mult. Acum, pufuleţii bat orice ziar”, a declarat Ştefan Popa Popa’s.

Aşteaptă omologarea de la Guiness

Artistul realizează câte o sută de desene din care reprezentanţii firmei prahovene de pufuleţi Gusto selectează doar zece. Aceştia schimbă lunar desenul de pe ambalaj. Reprezentanţii firmei de pufuleţi sunt încântaţi de colaborarea cu Popa’s şi au deja 10 milioane de bucăţi vândute, în 12 ţări. Ei aşteaptă doar omologarea de la Guiness Book, însă e posibil ca tot ei să doboare acest record, mai ales că vânzările tot cresc.
E incredibilă şi senzaţională colaborarea cu maestrul Popa’s. Mi-a fost teamă la început că nu o să accepte. Când auzi de pufuleţi te apucă râsul, mulţi nu te iau în serios. La început şi eu ezitam să spun că vând pufuleţi, dar acum sunt mândru cu desenele semnate de Ştefan Popa Popa’s. Vindem deja în 12 ţări”, a declarat Eliodor Apostolescu, patronul firmei de pufuleţi Gusto.

Record pentru eternitate

Ştefan Popa Popa’s susţine că şi-a doborât recordul de 131 de desene într-o oră, însă rezultatul nu este făcut public decât la moartea artistului. „Este un record realizat la Palma de Malorca şi a fost omologat de Guness Book. Se va face public doar după dispariţia mea fizică. E un record care nu va putea fi depăşit de nimeni, au mai încercat destui”, a mai declarat Popa’s.

Mai rapid decât computerul


Ştefan Popa Popa’s are aproape 60 de premii internaţionale. Este considerat singurul om pe planetă care realizează o caricatură mai repede decât computerul, 131 de desene pe oră. La Festivalul de la Saint-Esteve (Franţa) a realizat 1.527 de portrete în zece zile, record doborât de el în 1995 cu 2.772 de caricaturi.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite