Vameşii şi poliţiştii corupţi din Banat au rămas aseară în puşcărie, după ce judecătorii au stabilit că reprezintă un pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-au judecat recursurile a 15 dintre poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Moraviţa. Avocaţii celor arestaţi au continuat să susţină nevinovăţia clienţilor lor, ba chiar au spus că agenţii sunt acoperire sunt cei care au creat grupul infracţional, dar judecătorii nu s-au lăsat înduplecaţi. Instanţa a stabilit că angajaţii corupţi ai statului nu merită să stea în libertate pentru că reprezintă un pericol pe

După o zi întreagă de audieri, în care Olimpiu Jurcuţiu, Marin Ivana, Iulian Colf, Costinel Chioşa, Ion Rada,Nicole Surulescu, Petru Tarcea, Valerian Dragomir, Bebe Gabriel Haşu, Florin Dărăbuţ, Victor Sebastian Ivanovici, Aurel Ioan Selegean, Marian Cosmin Toma, şi Florin Sever Dobîndă au sperat că se vor putea bucura de libertate, iar avocaţii lor s-au luptat să găsească argumente prin care să dovedească nevinovăţia angajaţilor statului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că cei 15 poliţişti de frontieră şi vameşi a căror recurs a fost judecat astăzi vor rămâne după gratii.

Partidă de sex cu o poliţistă, filmată de ofiţerii anticorupţie

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

Rând pe rând avocaţii au încercat să arate că investigatorii sunt acoperire au denaturat adevărul, ba chiar ei sunt cei care au creat grupul infracţional. Alte argumente ale avocaţilor au fost că persoanele arestate nu reprezintă un pericol dacă vor fi puse în libertate, respectiv că inculpaţilor le este dor de familiile lor şi că "judecătorii trebuie să aibă suflet".

Paranoia microfoanelor la Moraviţa: vameşii şi poliţiştii de frontieră se tem că încă sunt filmaţi şi ascultaţi

Funcționarii corupți susțin că au luat mita provocați de agenții sub acoperire

După ore întregi de audieri, instanţa a decis să respingă recursurile pe motiv că ar fi neîntemeiate. Astfel, primul lot de 15 vameşi şi poliţişti de frontieră reţinuţi de la Moraviţa vor rămâne în arest. Mâine vor fi judecate noi recursuri.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite