Unde se duc banii Timişoarei în 2011: mai mult de un sfert din buget merge în salariile funcţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Primăriei Timişoara au finalizat proiectul de buget pe anul în curs. În 2011, reprezentanţii primăriei estimează să atragă la bugetul local 810.000.000 de lei, din care aproape 267.000.000 de lei vor merge în plata salariaţilor.

Economiştii primăriei vor să direcţioneze spre Învăţământ 143.000.000 de lei, către „sănătate”, 190.000.000 de lei, iar către „transporturi”, 100.000.000 de lei. În investiţii merg în acest an 173.000.000 de lei. Una din investiţiile importante prevăzute în acest an este modernizarea Parcului Rozelor, pentru care s-au alocat peste 3,5 milioane de lei.

Citeşte şi:

Ieşenii, datori cu încă 30 de milioane de euro. Şefii Primăriei mai fac un împrumut

Iaşi: Aflaţi care sunt investiţiile în judeţ pentru acest an. „Mausoleul“ lui Simirad, finanţat cu 4 milioane de lei

Pentru Parcul Copiilor s-au alocat 1,5 milioane de lei. O sumă foarte importantă de bani este prevăzută şi pentru modernizarea malurilor canalului Bega, unde vor merge peste 7, 1 milioane de lei. De asemenea, 6,5 milioane de lei sunt alocaţi proiectului „Reabilitare spaţii publice din centrul istoric al oraşului Timişoara” şi încă aproape şapte milioane de lei pentru refacerea Căii Torontalului.

Investiţii „exotice”


O investiţie interesantă prevăzută în bugetul local este „Sistem de informare şi comunicare facil pentru cetăţeni – panouri informative”. Acest proiect a fost cotat la o sumă de 3.000.000 de lei. Toamna trecută, primăria anunţa cu surle şi trâmbiţe că Pasajul din Calea Şagului a fost terminat, rămânând de făcut câteva finisaje. Cu toate acestea, în proiectul din acest an au mai fost prevăzute 3,3 milioane de lei pentru „consolidare Pasaj Calea Şagului”.

Toţi timişorenii care au ceva de spus în legătură cu cheltuirea banilor publici sunt invitaţi la dezbaterea publică pentru proiectul de buget, care are loc luni, de la ora 11.00, la primărie.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cum se cheltuie banii timişorenilor în acest an

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite