Iaşi: Aflaţi care sunt investiţiile în judeţ pentru acest an. „Mausoleul“ lui Simirad, finanţat cu 4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii judeţului au alocat în buget suma de 25,7 milioane de lei pentru investiţii. Una dintre cele mai mari sume vor fi cheltuite pentru reabilitarea clădirii de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 6, unde va fi amenajat noul sediu al Consiliului Judeţean. 4 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru proiectul personal al preşedintelui instituţiei.

Iaşi: Buget de austeritate fără investiţii noi în judeţ

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi bugetul pentru anul acesta al judeţului, de 664 milioane de lei, cu amendamente şi mult scandal. Aceştia au cerut ca lucrările de consolidare la clădirea de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 6, să nu fie finanţate cu 8 milioane de lei, cum a propus preşedintele Constantin Simirad, ci doar cu 4 milioane de lei. „Mausoleul Simirad", acolo unde ar trebui mutat sediul CJ Iaşi, ar trebui să primească restul sumei la următoarea rectificare de buget.

Bani pentru SMURD
Aleşii au decis să aloce suma de 300.000 de lei pentru activităţile sportive din judeţ şi să înfiinţeze din nou cele opt centre SMURD din judeţ. „Trebuie să trecem administrarea acestor centre în subordinea CJ, aşa cum s-a întâmplat şi cu spitalele, dar să găsim mai întâi un cadru legal. Acestea ar trebui să primească finanţare de la CJ de 1,5 milioane de lei", a spus consilierul Mugur Cozmanciuc.

Investiţiile Direcţiei de Asistenţă Socială se ridică la 6,8 milioane de lei şi includ în special construcţie unui Centru social cu destinaţie multifuncţională pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie, în valoare de 2,2 milioane de lei şi Restructurarea Centrului de Asistenţă şi Îngrijire Hârlău, de 2,7 milioane de lei. 

Ieşenii cer investiţii în şcoli, spitale şi şosele

Pentru reabilitarea drumurilor, au fost alocate 3,4 milioane de lei, care vor fi investiţi în asfaltarea DJ 282 Lungani-Sineşti-Mădârjac-Runcu-Poiana de Sus-Ţibana-pe tronsonul Lungani-Sineşti, drum cu o lungime de 7 kilometri dar şi DC Aroneanu-Dorobanţ, de 3,6 kilometri.

Aeroportul va primi 1,12 milioane de lei pentru achiziţionarea unei vidanje de 550.000 de lei, a unei benzi pentru bagaje de 215.000 lei, dar şi un sistem acustic şi vizual pentru alungat păsări de 43.000 de lei.Şi cele şase spitale din subordinea CJ au primit 11 milioane de lei pentru diverse şi investiţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite