Un nou episod în scandalul „mansarda”: funcţionară din primărie acuzată de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul dintre constructorul de mansarde Teofil Drugărin şi secretarul Cojocari continuă cu un nou episod. În schemă intră şi o angajată a primăriei împotriva căreia Drugărin a depus plângere penală pentru presupuse fapte de corupţie.

Conflictul dintre primărie sau mai exact secretarul Ioan Cojocari şi Teofil Drugărin a izbucnit în momentul în care reprezentantul primăriei a refuzat să-şi dea avizul pentru emiterea autorizaţiei de construire a unei mansarde pe motiv că solicitantul nu are acordul notarial al tuturor locatarilor. Drugărin susţine că până atunci primise patru autorizaţii în baza aceloraşi acte, motiv pentru care a depus împotriva lui Ioan Cojocari o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Citeşte şi:

Poliţia cere judecarea secretarului Primăriei Timişoara pentru abuz în serviciu: Ioan Cojocari, la mâna procurorilor

Dosarul penal al juristului-şef din Primăria Timişoara se trage de la mansardă

Dosarul „mansarda”, care l-a făcut penal pe Cojocari, scoate la iveală falsuri grosolane

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Scandalul mansardelor escaladează după ce Drugărin susţine că pentru o autorizaţie a dat şpagă  5.000 de euro Ligiei Bălănescu, o funcţionară din primărie, angajată la Banca de Date Urbane.

Argumentele acuzatorului

Drugărin nu are pentru acuzaţiile sale ca şi probă flagrantul, singura dovadă pe care o aduce fiind o autorizaţie de funcţionare, despre care susţine că ar fi fost eliberată în ziua în care a depus şi cererea. „În 17.04.2008 în jurul prânzului am fost pe teren şi s-a făcut constatarea şi terminarea etapei de teren. În aceeaşi zi, învinuita a întocmit procesul verbal, iar după program am aşteptat la ea acasă, în sufragerie, unde am primit o cafea şi autorizaţia de funcţionare pentru care am plătit 5.000 de euro”, arată Teofil Drugărin în plângerea penală. Drugărin mai spune că funcţionara i-ar fi cerut să-l angajeze cu un salariu de 1.000 de euro pe lună pe soţul-pensionar.

Acesta mai spune că Ligia Bălănescu i-ar fi explicat care este traseul banilor. „Învinuita mi-a spus că o mare parte din bani sunt pentru şeful ei, domnul Cojocari Ioan şi că nimeni nu primeşte aşa repede autorizaţii, motivând că juristul-şef Cojocari este artist în a încurca pe cine doreşete”, a mai mărturisit afaceristul.  Autorizaţia la care face referire Drugărin nu poartă semnătura secretarului, în locul său semnând Simona Drăgoi. Nici secretarul Cojocari şi nici Ligia Bălănescu nu au dorit să comenteze acuzaţiile. „Oricine poate să spună orice dacă nu are dovezi”, a spus secretarul Ioan Cojocari. „Nu ştiu nimic de aceste acuzaţii”, a spus şi Ligia Bălănescu.

Cere testul cu detectorul de minciuni

Teofil Drugărin admite că probele sale sunt subţiri şi nu poate face dovada şpăgii pe care ar fi dat-o. Deşi nu poate fi constituită probă în dosar, Drugărin cere testarea funcţionarei cu detectorul de minciuni. „Eu sunt cel care a dat mită. Nu sunt mai corect, dar nu puteam altfel. Fac însă precizarea că eu muncesc şi nu sunt funcţionar public”, a mai spus Drugărin.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite