Dosarul „mansarda”, care l-a făcut penal pe Cojocari, scoate la iveală falsuri grosolane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cojocari
Ioan Cojocari

EXCLUSIV Funcţionarul Ioan Cojocari, urmărit penal din cauza unei mansarde, se justifică dezvăluind ilegalitatea în care s-au aprobat unele proiecte. Acesta a încercat să motiveze refuzul de a aproba un proiect cu faptul că procedura cerută până atunci a fost ilegală.

În momentul în care se construieşte o mansardă, firma care ridică apartamentele trebuie să obţină acordul de vânzare al fiecărui locatar în parte, prin notarul public. Procedura a fost eludată până acum în multe cazuri şi s-a întocmit un tabel cu semnăturile locatarilor, care au numit un împuternicit. Acesta a semnat singur actele la notar. Pentru a evita apariţia unor litigii, notarii din Timişoara au refuzat să aprobe tranzacţiile prin tabele, fără acordul fiecărui locatar în parte.

Constructorii nu s-au poticnit şi au perfectat actele prin notari din Oradea, iar apoi Primăria Timişoara a emis autorizaţiile. Chiar şi când au existat acorduri individuale, acestea au apărut întocmite de notarii din Oradea. Practic ar fi trebuit ca zeci de proprietari să meargă în grup în Bihor pentru actele notariale, lucru greu de crezut. Funcţionarii din primărie nu au sesizat ciudăţenia situaţiei şi au aprobat autorizaţii pe bandă rulantă.

CITEŞTE AICI cum a început urmărirea penală împotriva lui Cojocari

Unul dintre beneficiari este întreprinzătorul Teofil Drugărin (foto jos), care amenajează mansarde. Acesta l-a reclamat pe secretarul Cojocari la Parchet în momentul în care nu a mai primit autorizaţie. Cojocari se apără expunând modul ilegal în care s-au aprobat proiectele de mansardare.



Împotriva lui Ioan Cojocari s-a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu după ce a refuzat să-şi pună avizul pentru autorizarea unei mansarde. Imediat după ce  a aflt că este urmărit penal de procurori, Cojocari a redactat în apărarea sa o notă prin care îşi justifică refuzul. „Adevărul de Seară” a intrat în posesia notei în care Cojocari se apără. Problema este că din acest document reiese că, până la un moment dat, primăria a dat autorizaţii de construcţie pentru mansarde în mod ilegal.

„Cât am cotizat s-a aprobat”

Teofil Drugărin, cel de la care i se trage urmărirea penală lui Cojocari, a construit mai multe mansarde în Timişoara, iar pentru autorizare nu a prezentat acordul fiecărui locatar în parte, exprimat la notar, ci un tabel cu toţi locatarii legalizat de un împuternicit al asociaţiei. Drugărin a obţinut mai multe autorizaţii de acest gen, dar la un moment dat Cojocari a refuzat să mai aprobe. „Cât am cotizat am primit autorizaţii. Când nu am mai fost dispus să dau nu am mai primit”, motivează Drugărin, refuzul lui Cojocari de a-i da avizul.

Justificarea lui Cojocari


Cojocari recunoaşte că s-au dat autorizaţii pe bază de tabel, dar când s-au primit reclamaţii de la locatari s-a cerut şi acordul individual. „Am întâmpinat dificultăţi deoarece în urma eliberării de autorizaţii s-au primit reclamaţii de la coproprietari care susţineau că nu au semnat pentru mansardare”, a atras Cojocari atenţia asupra falsurilor care ar putea fi comise de constructorii de mansarde.

Teofil Drugărin vrea să-şi recupereze daunele de la Cojocari

În Timişoara au fost emise 120 de autorizaţii pentru mansardări. Legalitatea lor este în aer acum.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite