Tőkés László: “Spiritul Timișoarei ne obligă să ne opunem acestei încercări nedemocratice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tőkés László a aprins scânteia Revoluției de la Timișoara
Tőkés László a aprins scânteia Revoluției de la Timișoara

Europarlamentarul Tőkés László a declarat că nimeni nu are dreptul să distrugă valorile pentru care sute de cetăţeni din România și-au dat viața, în decembrie 1989.

Președintele Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania susține că România a intrat într-o nouă fază al erei post comuniste. Tőkés amintește de faptul că primele decizii ale celor de la USL, după ce au ajuns la putere, au fost anti-maghiare. Politicianul a amintit că presa europeană a asemuit începuturile dictaturii lui Adolf Hitler cu acțiunile USL, care sunt pe cale să îngroape democrația și principiile de stat.

Societatea „Timişoara": „Îndemnăm pe toţi concetăţenii să participe la mitinguri"

“Victor Ponta și tovarășii săi nu au dreptul, ca în câteva zile, să distrugă principiile pentru care, în decembrie 1989, sute de oameni și-au dat viața. În Europa secolului XXI, aceste practici totalitare sunt intolerabile și de neacceptat”, a spus Tőkés László.

Deputatul a acuzat clasa politică de stânga cât și “liberalii deghizați” că vor să reinstaureze partidul unic și controlul asupra tuturor instituțiilor. Tőkés a lansat un atac dur și împotriva celor de la UDMR, pe care îi acuză că în mod tacit susțin reinstaurarea dictaturii roșii.

Tőkés László, unul din principalii actori ai Revoluției de la Timișoara, din decembrie 1989, a amintit că nimeni nu are dreptul să îi implice pe maghiari în această luptă pentru putere.

Nimeni nu are dreptul să îi implice pe maghiarii din România în această luptă pentru putere. Principiul de bază al românilor și maghiarilor în acest caz trebuie să fie în concordanță cu intersele și valorile europene. Spiritul Timișoarei ne obligă să ne opunem acestei încercări antidemocratice”, a mai spus Tőkés László.

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

Ce spune Constituţia despre suspendarea Preşedintelui

Cine este personajul „Dottore", apelativul cu care i s-a adresat Băsescu lui Ponta

Şi ei au fost acuzaţi de plagiat, dar au demisionat!

Viorel Marineasa: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia"

Află câte persoane au semnat petiţia care cere demisia premierului

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

Societatea „Timişoara": „Îndemnăm pe toţi concetăţenii să participe la mitinguri"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite