Timişoreanul Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix, reneagă Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Covaci
Nicu Covaci

După ce a devenit cetăţean român cu acte în regulă, vedeta nu are de gând să revină în oraşul natal. Liderul trupei Phoenix a depus jurământul la Bucureşti, în faţa lui Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

Nicu Covaci şi-a redobândit cetăţenia română după 34 de ani. Liderul formaţiei Phoenix a depus jurământul la Institutul Naţional de Magistratură Bucureşti. Dacă Moni Bordeianu, primul solist al Phoenix, nu a exclus revenirea în Timişoara, Covaci a spus că nu există şanse ca el să se stabilească în oraşul natal. „Vin şi muncesc în România, nu vreau să fiu turist la mine în ţară. În Timişoara în niciun caz nu revin, pentru că acolo am foarte mulţi duşmani. Aş reveni în ţară, dar aici nu mai am niciun sprijin. Eu stau la hotel, casa de la Timişoara a fost arsă cu tot cu mama mea, după Revoluţie. La Timişoara e ceva putred”, a spus Nicu Covaci, care a renunţat la cetăţenia română în 1976, la presiunile securităţii.

Cetăţean român şi german stabilit în Spania

După un an s-a căsătorit cu o olandeză şi s-a stabilit pentru o scurtă perioadă în Ţara Lalelelor. A urmat apoi un divorţ rapid şi plecarea în Germania, ţară a cărui cetăţenie a păstrat-o. „Acum am dublă cetăţenie, germană şi română. Dar trăiesc de 20 de ani în Spania. M-am tot întâlnit cu ambasadori, cu consuli şi toţi mi-au spus să fac ceva să-mi redobândesc cetăţenia română. Iată că acest lucru s-a întâmplat după doar un an de când am depus hârtiile”, a mai spus Covaci.

Emoţionat la ceremonie

Rockerul a depus jurământul alături de alte 300 de persoane care doreau să devină români. După ce a ieşit de la ceremonie, Covaci a sărbătorit alături de prietenii Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Ionuţ Contras. „A fost emoţionant. Deşi sunt om destul de mare, am fost mişcat. E un pas mare pentru mine”, a declarat Nicu Covaci. Cu buletin de România în portofel, acesta speră să poată discuta de la egal la egal cu organizatorii de concerte şi cu oficialităţile din România. „Până acum aveam doar un picior, acum am două. Putem negocia pe picior de egalitate. Eu m-am agitat mereu să ţin steagul României sus, să îmi reprezint ţara. Din păcate alţii nu au vrut”, a mai spus Covaci.

Un nou scandal în Phoenix: Nicu Covaci şi Mircea Baniciu se acuză reciproc de legături cu Securitatea

Nicu Covaci readuce la Timişoara boxa "Marshall" în care cei din Phoenix au părăsit ţara clandestin GALERIE FOTO

INTERVIU: Moni Bordeianu, primul solist al Phoenix: „Am lăsat vedetismul din ţară ca să sortez chiloţi în SUA”


EXCLUSIV: Fostul solist al Phoenix a fost scăpat de securişti după ce a bătut un miliţian

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite