EXCLUSIV: Fostul solist al Phoenix a fost scăpat de securişti după ce a bătut un miliţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moni Bordeianu recunoaşte prietenia cu securiştii şi bişniţarii
Moni Bordeianu recunoaşte prietenia cu securiştii şi bişniţarii

Moni Bordeianu, primul solist vocal al trupei Phoenix a ţinut să facă lumină în scandalul iscat între Nicu Covaci şi Mircea Baniciu, care se acuzau de legături cu Securitatea.

Un nou scandal în Phoenix: Nicu Covaci şi Mircea Baniciu se acuză reciproc de legături cu Securitatea

Nicu Covaci readuce la Timişoara boxa "Marshall" în care cei din Phoenix au părăsit ţara clandestin GALERIE FOTO

Moni Bordeianu, care a părăsit România în 1970, a povestit că membrii formaţiei Phoenix erau privilegiaţi datorita succesului de care au avut parte, astfel că în jurul lor s-au învârtit persoane din toate categoriile sociale. “E adevărat că eram prieteni şi cu securiştii din Timişoara. Tatăl colegului meu de bancă, Toth, era colonel în Securitate. Ne-a scos de multe ori. Eu eram foarte împotrivă acestui regim”, a declarat Moni Bordeianu.

Muzicianul a povestit cum a bătut un miliţian, iar apoi a scăpat datorită cunoştinţelor de la Securitate. „Am bătut un miliţian pentru că m-a tras de plete. Cred că a vrut să mă tundă. Vă daţi seama că asta însemna puşcărie. Dar a intervenit tatăl prietenului meu”, a mai spus Bordeianu.



Bătut de bişniţari


În ceea ce priveşte prieteniile cu bişniţarii, de care a amintit şi Mircea Baniciu, Moni Bordeianu a ţinut să precizeze. „Cu bişniţarii ne-am împrieteni tot după o prostie de-a mea. Într-o seară, m-am încurcat cu o fată, iar dimineaţa m-am trezit la uşă cu prietenul ei. Era unul din bişniţarii de treabă, dar când am deschis mi-a tras un pumn de mi-a spart gura. Apoi, noi aveam bani, mai schimbam valută la ei, era normal să ne cunoaştem”, a mai declarat Moni Bordeianu.

Moni Bordeianu
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite