Topul liceelor din Timişoara. Află cine a intrat primul la o şcoală de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au scăpat de examenele naționale, dar emoțiile continuă. Tinerii liceeni completează îna ceste zile, fișele de înscriere la licee. Cei mai sârguincioși elevi au ocazia de a studia la liceul pe care și-l doresc, în timp ce tinerii cu note mai mici, aleg din locurile rămase. Vezi cine se califică pentru cele mai pretențioase licee.

Tinerii absolvenți de gimnaziu completează în aceste zile fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Media de la Evaluările Naționale, dar și media finală pe anii din gimnaziu îi califică pe tineri la liceele pentru care optează.

Face şcoală la 40 de ani şi e colegă de bancă cu propriul ei copil. Mama şi fiica dau acum bacalaureatul cot la cot

Cei mai bine pregătiţi elevi pot da admitere la Colegiul Naţional Bănăţean, unde ultima notă cu care s-a intrat anul trecut a fost 8,95. „Cred că la noi, mediile de intrare ar putea să fie şi mai mari, anul acesta. Asta pentru că nu s-a intrat niciodată cu medie sub 8,5. Noi am suplimentat locurile cu o clasă, din cauza cererilor, însă din ce am văzut în ultimii ani, mediile de admitere au tot crescut", a declarat Florica Puşcaş, director al Colegiului Bănăţean.

CLICK AICI PENTRU REZULTATELE FINALE ALE EVALUARILOR NATIONALE DIN TIMIS

Astfel, peste 1.000 de elevi din Timiș pot opta pentru Colegiul Bănățean. Aproximativ aceiași elevi se pot orienta și către Colegiul Naţional „C.D. Loga",  la Liceul „Ana Aslan", Liceul „Grigore Moisil" sau Liceul Pedagogic „Carmen Sylva", unde tinerii nu au şanse să studieze dacă au media mai mică decât 8,5.

Arsenalul liceelor aflate la vânătoare de elevi: adolescenţii sunt momiţi cu condiţii europene

Alte şcoli cer însă medii minime pentru admitere, unele chiar sub nota cinci. La Liceul „Ion Mincu", elevul care a intrat ultimul pe listă anul trecut a avut media 4,57, în timp ce la Liceul „Electrotimiş" s-a înregistrat cea mai mică medie de admitere din Timişoara - 4,17.

Liceele private - o afacere sigură pentru elevi. Pentru câteva sute de euro, elevii îşi permit medii mici şi absenţe. Vezi cât costă şcolarizarea la un liceu privat din ţară

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite