Arsenalul liceelor aflate la vânătoare de elevi: adolescenţii sunt momiţi cu condiţii europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile promit performanţă, profesori serioşi sau îngăduitori şi proiecte europene. Mii de elevi de gimnaziu au vizitat în aceste zile târgul de licee organizat la mallul din capitala Banatului.

Adolescenţi, dascăli şi părinţi au trecut pragul târgului de licee desfăşurat în weekend, pentru a se interesa de oferta celor 50 de unităţi şcolare pornite la vânătoare de elevi. Şcolile au pornit la atac cu cele mai mari realizări, cei mai sârguincioşi elevi şi cele mai inedite forme de prezentare. Noutăţile nu s-au lăsat aşteptate, iar fiecare şcoală a prezentat cursuri şi activităţi inedite sau chiar dotări noi.

„Noi am adus aici şi un avion, pentru că ne putem lăuda că suntem singurul liceu care are contract cu o companie aeriană şi organizăm cursuri de «Tehnician în aviaţie»”, a explicat Dan Ilie, profesor la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand” din Timişoara.

Liste deja făcute

„Noi am venit la târg oarecum simbolic. La noi, listele pentru secţiile cu examen de admitere au fost deja făcute. Avem aproximativ trei de candidaţi pe un singur loc. Şcoala noastră este deosebită, pentru că avem clase bilingve de italiană şi spaniolă, dar şi de ştiinţe ale naturii în franceză. În plus, promitem parteneriate cu o serie de ţări europene”, a declarat Luana Tache, director adjunct al Liceului „Louis Calderon”.

Cu mai bine de 2.000 de elevi şi o tradiţie de sute de ani, reprezentanţii Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara spun că notorietatea şcolii lor se este un magnet pentru elevi. „Îndeplinim toate criteriile pe care le caută un elev care vrea să meargă la o şcoală de elită: locaţie bună, profesori foarte buni, dotări de ultimă generaţie şi toate profilurile şi specializările”, a explicat Silvia Vert, diriginte la clasa a XII-a la Colegiul Naţional Bănăţean.

Promit performanţă

Nici cei de la Liceul „Grigore Moisil” nu se pot plânge de lipsă de notorietate. „Promitem cea mai cinstită formă de învăţământ, în care performanţa se face prin muncă. Avem un corp didactic ales, nu este uşor să te menţii la noi în şcoală, dar şi dacă reuşeşti să o faci, este o performanţă. Avem elevi olimpici, oameni care au ajuns departe după ce au absolvit liceul nostru şi suntem, de asemenea, implicaţi într-o seamă de proiecte europene”, a explicat Dorina Cucu, profesor de fizică la Liceul „Grigore Moisil” din Timişoara.

De la târgul liceelor nu au lipsit nici calificările profesionale oferite elevilor. Reprezentanţii Colegiului Tehnic „Henri Coandă” au venit şi cu o noutate în domeniu: cursuri de „Banqueting” în care tinerii învaţă cum să organizeze evenimente.

Banii şterg absenţele

La eveniment au fost prezente trei şcoli private, cu elevi, părinţi şi cadre didactice. Celor care vor să urmeze cursurile liceelor private li se promit profesori mai indulgenţi, absenţe permise şi medii mai mici. În schimb, ei trebuie să scoată din buzunare de la 1.300 şi până la 1.700 de lei, pe an de studiu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite