Discriminaţi la examenul maturităţii. Elevii timişoreni spun că sunt dezavantajaţi faţă de alţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii se plang ca sunt discriminati la Bacalaureat, fata de restul tarii
Tinerii se plang ca sunt discriminati la Bacalaureat, fata de restul tarii

Cea de-a doua probă de la examenul de Bacalaureat a ridicat semne de întrebare între tinerii absolvenţi de liceu din Timiş. Aceştia spun că nu îi deranjează iniţiativa Inspectoratului Şcolar Timiş, de a instala camere web, însă nu înţeleg de ce măsura nu a fost implementată în toată ţara. Tinerii au susţinut astăzi cea de -a doua probă din cadrul Bacalaureatului - limba şi literatura maternă.

Camerele web nu au intimidat absolvenţii la probele de la Bacalaureat. Tinerii spun însă că sunt nedreptăţiţi, faţă de restul ţării. „Camerele nu m-au deranjat absolut deloc, m-au speriat un pic la început, după care mi-am dat seama că nu are de ce să îmi fie teamă.

Elevii trişori din 2010 le-au stricat piaţa celor din 2011: „Au spus în gura mare că au copiat şi ăştia au pus camere"

La noi în sală nu s-a putut copia absolut deloc, dar nici nu cred că ar fi încercat careva, cu măsurile astea de securitate. Dacă iniţiativa cu camerele era la nivel naţional şi nu numai în câteva oraşe mari din ţară, ar fi ok. Nu am fi doar noi dezavantajaţi. Nu ştiu cum dau alţii, în alte oraşe sau şcoli de la sat. De asta nu mi se pare ok. Ori peste tot, ori niciunde",  a spus Vlastici Jelimir, de la Liceul „Dositei Obradivici" din Timişoara.

Tinerii se plang ca sunt discriminati la Bacalaureat, fata de restul tarii

Click pentru poze cu elevii care se simt discriminati!

Tinerii se simt discriminaţi

„Într-un fel, ne-am simţit ca şi la închisoare, ştiind că ne filmează. Faptul că în restul ţării nu s-au pus acele camere este un pic discriminant, dar asta e", a declarat Silvia Weischrot, elevă la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau".

Au început probele scrise la Bacalaureat. Primii trei „trişori" au fost eliminaţi. Vezi ce riscă tinerii

„Nu mi se pare corect, că noi suntem prima generaţie care dă Bacalaureatul cu camere de supraveghere. Oricum, nu zic că nu s-ar fi putut mişca în front, dar nu a îndrăznit nimeni să copieze. Supraveghetorii au fost de treabă. Cine a învăţat a ştiut, cine nu, oricum, primele două puncte au fost pentru ajutor, ca să trecem", a spus Bianca Domschi, elevă la Liceul „Bela Bartok" din Timişoara.

EXCLUSIV Telefonul antişpagă la examene este numai de formă. Ascultă cum tratează centralista reclamaţiile elevilor AUDIO

„Imaginile vor fi transferate pe câte un DVD, pentru fiecare sală şi vor rămâne în arhiva Inspectoratului timp de un an, astfel încât, la orice sesizare, să se poată viziona", a explicat inspectorul general de Timiş, Marin Popescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite