Timișenii, orientați spre mașinile second-hand. Unul din trei autovehicule este achiziționat la „mâna a doua”. Vezi de ce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din trei autovehicule timisene este cumparat "la mana a doua"
Unul din trei autovehicule timisene este cumparat "la mana a doua"

Îngrijorare în rândul comercianților auto din Timiș. În timp ce peste 30% dintre maşinile înmatriculate anual sunt autoturisme vechi, dealerii spun că numărul mașinilor vechi ar putea atinge jumătate din parcul auto timișean.

Sunt în stare bună de funcționare, se pot achiziționa la mai puțin de jumătate din prețul inițial și nu necesită prea multă birocrație - mașinile second- hand cresc în preferințele timișenilor, de la an la an.

Paranghelie țigănească de lux: baștanii din Timișoara s-au întrecut în a-și arăta mașinile și vestimentațiile de firmă GALERIE FOTO

Fenomenul a ajuns să îngrijoreze comunitatea dealerilor auto care spun că numărul vehiculelor cumpărate la „mâna a doua" va depăși jumătate din parcrul auto din Timiș. „Va creşte numărul celor care îşi vor achiziţiona un autovehicul second-hand de peste graniţă. În plus, vor exista din ce în ce mai multe autovehicule tranzacționate fără perfectarea actelor", a declarat Sorin Butuc dealer auto din Timișoara.

NUNTAŞI CU FIŢE Maşini de lux parcate cu tupeu pe spaţiul verde, în mijlocul sensului giratoriu

Potrivit statisticilor Registrului Auto Român, în fiecare an,un procent semnificativ din maşinile înmatricu­late în Timiş, peste 30%, sunt autoturis­me la mâna a doua, aduse din ţările vest europene, fapt pe care inspectorii timişeni îl cunosc în urma verificărilor pe care le fac pentru maşinile aduse la omologare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite