Lucruri simple care ne pun viaţa în pericol: Folosirea staniolului duce la Alzheimer, senilitate şi infertilitate, în cazul bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul nutritionist Corina Hogea spune ca folosirea staniolului creste riscul la Alzheimer
Medicul nutritionist Corina Hogea spune ca folosirea staniolului creste riscul la Alzheimer

Una din cele mai banale moduri de preparare a mâncărurilor este în învelişul de staniol. Medicii avertizează însă - fiecare masă preparată astfel este o bombă de aluminiu, care ne poate distruge sănătatea. Cel mai mare risc este Alzheimer-ul.

„Staniolul conţine ioni toxici din aluminiu şi controversata substanţă Bisfenol A. Se ştie că ionii toxici pot conduce la cancer iar Bisfenol A poate afecta fertilitatea, în special în cazul bărbaţilor. La microunde, substanţa toxică trece mult mai uşor în mâncare", spune Daniel Bolgu, chimist.

Expert în medicina legală: "În fiecare zi un român este nenorocit pe viaţă într-un caz de malpraxis"

Medicii spun însă că staniolul este mult mai periculos decât se arată la prima vedere. „Dacă aţi avut dureri de cap, senzaţii de balonare, piele uscată sau poftă redusă de mâncare şi nu vă puteaţi da seama care este cauza - cel mai probabil concentraţia de alumiuniu din organism este mult prea ridicată", a declarat Corina Hogea, medic nutriţionist. Aceasta spune că varianta cea mai nocivă este chiar utilizarea staniolului în cuptor. „La temperaturi înalte, aluminiul din staniol se împregnează şi mai repede în mâncare. Riscurile sunt foarte mari", spune aceasta.

Demonstraţie live de tehnologie şi precizie medicală. Zeci de medici transmit în direct operaţii de ultimă tehnologie

„Cea mai întâlnită şi extrem de periculoasă consecinţă este Alzheimer-ul. Concentraţia de aluminiu întâlnită la bolnavii de Alzheimer este cu până la 30% mai mare decât la cei neafectaţi. Cei care mai folosesc staniolul se expun la îmbătrânire precoce, parkinson şi senilitate", a decalrat Hogea.

Bănăţenii sunt mai sănătoşi decât restul românilor. Locuitorii din vest nu ţin mult la sănătate, dar se bazează pe suplimente alimentare

Medicul recomandă ca staniolul să fie eliminat din bucătăriile gospodinelor. „Recomand să se gătească în vase din sticlă sau de tip yena. Sunt cele mai sigure şi sănătoase", a conchis medicul nutriţionist.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite