Expert în medicina legală: "În fiecare zi un român este nenorocit pe viaţă într-un caz de malpraxis"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Medicii din România se pot şterge pe mâini de orice crimă comisă. Legea este de partea lor, chiar dacă greşelile sunt flagrante", spune Marius Chipurici, unul dintre cei trei trei experţi care reprezintă alternativa privată la Institutul de Medicină Legală. Bănăţeanul a povestit în exclusivitate pentru "Adevărul" greşelile comise în cazul Larisei Micle, tânăra de 14 ani care a murit după o injecţie.

Cazul tulburător al Larisei Micle a atras şi atenţia singurului expert judiciar independent în medicină şi farmacologie din Transilvania şi Banat. Marius Chipurici spune că în toată experienţa lui de până acum nu a mai întâlnit un caz mai tulburător decât cel al Larisei Micle.

Pacienţi mutilaţi de medicii ieşeni despre legea malpraxisului: „Cei care te nenorocesc scapă basma curată!“. Vezi aici sancţiunile date pentru grave abateri medicale

„Toate instituţiile statului ar trebui să se autosesizeze atunci când o fată de 14 ani moare în condiţii ciudate. În mod normal, medicul de familie putea să o trimită - în cazul în care nu era sigur pe diagnoastic - pe tânără la o radiografie sau să îi facă trimitere la un specialist pe probleme ORL. Evident, niciuna dintre variante nu era prea complicată", a spus Marius Chipurici, în vârstă de 42 de ani.

Medicul acuzat de moartea fetei de 14 ani: "Nu am ce să îmi reproşez. Sunt medic, nu Dumnezeu. Părinţii fetei sunt de vină pentru moartea ei"

DRAMĂ Tânără în comă, la un pas de moarte cerebrală, din cauza unei injecţii împotriva durerilor de cap cauzate de ciclul menstrual

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU TÂNĂRA DUPĂ CE A INTRAT ÎN COMĂ

image

„Malpraxisul ucide în fiecare zi"
În România există doar trei persoane care au titulatura de expert judiciar independent în medicină şi farmacologie. "Malpraxisul este o problemă în România. Sistemul medical şi legislaţia sunt de vină în totalitate. Medicul e acoperit mai de toate greşelile. În plus, pacientul nu îşi cunoaşte drepturile. În fiecare zi un român este nenorocit pe viaţă într-un caz de malpraxis. Practic, medicii din România se pot şterge pe mâini de orice crimă comisă. Legea este de partea lor, chiar dacă greşelile sunt flagrante", spune Marius Chipurici.

CLICK AICI PENTRU POZE CU TÂNĂRA ÎNAINTE DE COMĂ

image
image
image

"O crimă" costă doar 200 de euro
Medicii din România sunt obligaţi să încheie asigurări private în caz de malpraxis. Până anul trecut, o astfel de asigurare costa maximum 70 de euro pe an. Cum firmele de asigurare au fost nevoite să acorde tot mai multe despăgubiri, de anul acesta preţurile s-au majorat, astfel că poliţa poate că coste şi 200 de euro anual.

 

image
image
image

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Cât de periculoasă este viaţa...

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite