Bănăţenii sunt mai sănătoşi decât restul românilor. Locuitorii din vest nu ţin mult la sănătate, dar se bazează pe suplimente alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutriţioniştii spun că timişorenii nu au foarte mare grijă de sănătate, dar măcar ştiu să îşi trateze corect afecţiunile şi bolile. În plus, ei au descoperit puterea suplimentelor alimentare.

Bănăţenii mănâncă multă, sărat, plin de grăsimi, lucru care le afectează sănătate, dar în acelaşi timp au învăţat să meargă la medic după ajutor atunci când le este rău. În plus, locuitorii din partea de vest a ţării au învăţat că suplimentele alimentare îi ajută în viaţă, astfel că greşelile de alimentaţie nu sunt atât de grave. Aceasta este concluzia nutriţioniştilor români, care au ajuns la concluzia că bănăţenii pot să fie un exemplu pentru restul ţării.

„În România e nevoie de o campanie de educare, mai ales că 30 la sută din populaţie are mari probleme cu colesterolul. Românul mănâncă, dar nu se uită la alimentele din farfurie. Grav este că avem şi adolescenţi care ajung să aibă probleme cu colesterolul", a spus medicul Răzvan Alexandru, reprezentant al companiei Vita Care - producător de suplimente alimentare - cei care au iniţiat o campanie de educare a populaţiei.

image

Foto: Nutriţionistul Ligia Alexandrescu

Capcane mortale în supermarket

Nutriţioniştii spun că cele mai rele alimente pot fi cumpărat din hypermarketuri. „Oamenii nu au timp să citească ingredientele produselor, decât după ce le-au consumat. Având tot mai puţin timp la dispoziţie, românii caută produse semi-preparate, care sunt foarte periculoase pentru organism, pentru că ele sunt gata prăjite. E o greşeală să considerăm că alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase", spune nutriţionistul Ligia Alexandrescu.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite