Păgubiţii de pe Brăiloiu care stau la internate, pe punctul de a fi scoşi în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uitaţi de autorităţi şi fără nicio speranţă! La mai bine de un an după accident, coşmarul continuă: oamenii sunt pe cale de a fi scoşi în stradă, întrucât, municipalitatea refuză să le mai plătească chirie la internatele din şcoli. Proprietarii apartamentelor din blocul explodat de pe strada Brăiloiu au ieşit în stradă pentru a trage un semnal de alarmă!

Georgeta Ţigănilă stă împreună cu fiul ei, în internatul de la Liceul „Henri Coandă".  Femeia spune că, din martie anul trecut, căminul ei a fost o simplă cameră de câţiva metri pătraţi, pe care a împărţit-o cu băiatul ei de 30 de ani. Acum, cei doi se tem că vor fi nevoiţi să iasă în stradă. „Cei de la primărie ne-au spus că nu mai sunt dispuşi să ne plătească chiria, nici la internat, odată ce a venit căldura", povesteşte femeia.


FOTO: Georgeta Ţigănilă se teme că va ajunge în stradă
(Click pe poză pentru galerie foto)

image

 „Pentru voi, noi nu existăm! Cât să mai aşteptăm?"

Mesajele pe care oamenii le-au afişat luni pe bannerele atârnate pe blocul care a explodat acum un an sunt disperate. „Eu sunt femeie de serviciu la un liceu din Timşoara şi câştig 500 de lei. Fiul meu lucrează la o fabrică şi are un venit de 600 de lei. Dacă ne dau afară, nu avem cu ce bani să stăm în chirie", a declarat Georgeta. Femeia a ieşit, luni, împreună cu foştii ei vecini să protesteze, chiar în faţa blocului explodat.

Calvarul a început anul trecut

La 15 ianuarie 2010, mai bine de 100 de familii sunt evacuate dintr-un bloc de pe strada C-tin Brăiloiu, în urma unei explozii cauzate de o butelie de gaz, al cărei cablu de alimentare era fisurat. Primarul dispune ca păgubiţii să fie cazaţi în internatele unor şcoli timişorene.

Primarul Gheorghe Ciuhandu: „Nu-i putem ajuta pe toţi inconştienţii ăştia care îşi aruncă în aer casa”

La câteva luni după accident, 15 familii se mută înapoi în apartamentele mai puţin afectate de explozie. În septembrie 2010, autorităţile evacuează familiile reîntoarse. Păgubiţii sunt anunţaţi că nu sunt fonduri pentru reabilitare nici în bugetul local, nici în cel naţional.

La 18 ianuarie 2011, o femeie de 54 de ani este găsită moartă în locuinţa sa de la blocul afectat de explozie.

Problema reabilitării rămâne blocată între Primărie şi Prefectură. În timp ce reprezentantul guvernului îi trimite pe cei afectaţi la municipalitate, primarul plasează problema celor de la guvern.

Structura de rezistenţă a blocului e afectată. Oamenii vor dormi unde pot. Victimele exploziei sunt în stare gravă

Reprezentanţii municipalităţii spun că spaţiile de la internate au fost oferite temporar iar cei care s-au mutat în internate erau chiriaşi în blocul explodat. „La 15 ianuarie 2010 li s-a oferit păgubiţilor cazare la câteva internate, doar 16 au acceptat, în condiţiile în care, majoritatea erau chiriaşi. Ei stau acolo de mai bine de un an iar conducerea liceului are nevoie de spaţiile respective. Camerele acelea au fost oferite ca o soluţie temporară", a delcarat Lăcrămioara Condea, purtător de cuvânt la Primăria Timişoara.

FOTOGALERIE: LOCATARII BLOCULUI AFECTAT DE EXPLOZIE ÎŞI CAUTĂ UN NOU ACOPERIŞ DEASUPRA CAPULUI

FOTOGALERIE: VICTIMELE ŞI RESPONSABILII EXPLOZIEI DE PE CALEA GIROCUl

FOTOGALERIE: IMAGINI CUTREMURĂTOARE DIN BLOCUL AFECTAT DE EXPLOZIE

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite