Update ora 12: Structura de rezistenţă a blocului e afectată. Oamenii vor dormi unde pot. Victimele exploziei sunt în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia a afectat structura de rezistenţă a blocului
Explozia a afectat structura de rezistenţă a blocului

În urma deflagraţiei care a avut loc la ora 05.10, două persoane au fost internate de urgenţă, cu arsuri pe întreg corpul. Mai toate garsonierele din bloc au rămas fără uşi şi geamuri, structura de rezistenţă a blocului fiind afectată. Primăria încearcă să găsească o soluţie pentru oameni. Locatarii şi-au făcut bagajele, însă le e teamă că locuinţele ar putea fi prădate peste noapte.

FOTOGALERIE: IMAGINI CUTREMURĂTOARE DIN BLOCUL AFECTAT DE EXPLOZIE

FOTOGALERIE: LOCATARII BLOCULUI AFECTAT DE EXPLOZIE ÎŞI CAUTĂ UN NOU ACOPERIŞ DEASUPRA CAPULUI

FOTOGALERIE: VICTIMELE ŞI RESPONSABILII EXPLOZIEI DE PE CALEA GIROCULUI

UPDATE 12.30 Începe consolidarea blocului

Întrucât structura de rezistenţă a blocului a fost afectată, în urmă cu câteva minute, la faţa locului au ajuns mai mulţi muncitori. Cu ajutorul unor materiale confecţionate din metal, în primă fază, angajaţii firmei de construcţii vor încerca să consolideze etajul trei al imobilului. Aici, mai mulţi pereţi s-au surpat. Angajaţii spun că doar de mâine vor începe munca propriu-zisă de consolidare a blocului, după ce ancheta poliţiei, pompierilor şi a Eon-Gaz se va termina. Întreg procesul poate dura între 3 şi 6 luni.

Poliţiştii îi ajută pe oameni să iasă cât mai rapid din bloc

UPDATE 11.00 Structura de rezistenţă a blocului este afectată în proporţie de 60-70 la sută

Mai multe echipe de specialişti au ajuns pe strada Brăiloiu pentru a inspecta blocul în care a avut loc explozia. După câteva zeci de minute de cercetări, specialiştii au stabilit că structura de rezistenţă a imobilului este afectată în proporţie de 60-70 la sută. În urma exploziei, au fost distruşi doi pereţi despărţitori, respecriv a avut loc o deformare a planşeele dintre etajele II, III şi IV. Astfel, sub nicio formă, oamenii nu vor putea dormi în locuinţe. În acest moment, accesul în bloc este interzis.

UPDATE 10.00 Chiriaşii părăsesc blocul în căutarea unui acoperiş deasupra capului

După ce primarul şi viceprimarul Timişoarei au vizitat blocul în care a avut loc deflagraţia, în rândul oamenilor a apărut zvonul că vor putea dormi la un cămin din vecinătate, care aparţine de Liceul Azur. Pentru că edilii încă nu au găsit, cel puţin la nivel oficial, o soluţie pentru oamenii afectaţi de explozie, cei din urmă şi-au făcut bagajele şi au părăsit blocul. Unii dintre ei vor dormi la vecini, alţii la rude, dar au mai rămas destui care nu au o soluţie. Astfel, aceştia şi-au lăsat bagajele pe unde au apucat.

Cristina Dana Puiţău într-o fotografie de la o petrecere

text foto: Dana Cristina Puitău, una dintre victimele deflagraţiei

Oamenii au avut ocazia să intre în apartamente pentru a-şi recupera banii şi actele, însă doar în prezenţa poliţiştilor şi a pompierilor.

UPDATE 9.00 Victimele exploziei au arsuri pe o mare parte din corp

Cele două victime ale deflagraţiei, în vârstă de 48 şi 28 de ani, au fost internate de urgenţă la Clinica de Arşi "Casa Austria". Tânăra are arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului şi câteva răni interne, în timp ce soţul ei s-a alea cu arsuri pe două treimi din trup. Dacă starea de sănătate a tinerei evoluează spre bine, medicii sunt rezervaţi în privinţa bărbatului de 48 de ani.

UPDATE 8.10 Victimele sunt în stare avansată de ebrietate

Ajunse pe patul de spital, cele două victime ale deflagraţiei sunt în stare gravă, o mare parte din suprafaţa corpului fiind afectată de arsuri. Medicii spun că ambele persoane au sosit în stare avansată de ebrietate. Cel mai probabil, ambele victime vor fi operate în cursul zilei de astăzi.

Pompierii caută noi posibile victime

UPDATE 7.40 Cu ce aveau pe ei în momentul exploziei, oamenii pleacă la lucru

În momentul deflagraţiei, oamenii au ieşit în stradă cu hainele pe care le aveau pe ei. Nu au apucat să ia acte sau bani. Conştienţi că ancheta va mai dura câteva ore, oamenii încep să plece spre locul de muncă. "Pe lângă faptul că nu am bani ca să repar toate stricăciunile, ar fi culmea să nu mă duc la lucru şi să rămân fără ocupaţie. Nu îmi permit asta. Aşa nemâncată, nespălată, cu hainele astea o să mă duc la lucru", a spus Elena Manor, de 48 de ani. În continuare, câteva zeci de persoane au rămas în faţa blocului.

Mai multe apartamente au fost complet distruse în urma exploziei

Citeşte şi:

Un bloc din Timişoara la un pas să sară în aer, zeci de persoane riscau să ajungă sinistraţi

Anchetă fără niciun vinovat pentru o explozie cu doi morţi

Explozie în ajun de Anul Nou la o casă din Recaş. Două persoane, soţ-soţie, au fost rănite


UPDATE 07.10: Pompierii verifică dacă există riscul prăbuşirii blocului

Imediat după explozie, la faţa locului au ajuns mai mulţi pompieri care au evacuat locatarii şi au izolat zona. Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, generalul Mihai Benga, explozia a afectat 20 de locuinţe, iar pompierii de la ISU verifică acum să vadă dacă există posibilitatea ca structura de rezistenţă a clădirii să fie afectată, iar blocul să se prăbuşească.

UPDATE 06.50: Cioburil geamurilor, împrăştiate la 100 de metri distanţă

În timp ce se pregătea să plece la serviciu, un tânăr a intrat în bucătăria locuinţei sale, moment în care s-a produs deflagraţia. Explozia a fost cauzată de o butelie de gaz, al cărei furtun de alimentare era fisurat. Tânărul rănit şi iubita sa au ajuns la spital, cu arsuri pe o suprafaţă foarte mare din corp.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt îngroziţi. Suflul exploziei a scos din balamale tâmplăria de pe trei etaje, iar cioburile au ajuns pe o rază de o sută de metri, pe toate străzile din jurul imobilului în care a avut loc deflagraţia.



O altă femeie a scăpat ca prin minune, după ce explozia a acoperit-o de dărâmături.

Suflul exploziei a fost extrem de puternic

Explozia a avut loc la ora 5:10, într-un bloc situat pe strada Brăiloiu din cartierul timişorean Calea Girocului.Un etaj întreg al blocului de garsoniere aflat vizavi de Secţia 2 de Poliţie a fost afectat de suflul exploziei. Aproape 100 de familii au fost evacuate. Potrivit primelor date, explozia s-a produs din cauza unei fisuri la ţeava care făcea legătura între butelie şi aragaz.



A doua explozie puternică în numai două săptămâni

O explozie puternică a avut loc în ultima zi a anului trecut şi la o locuinţă din oraşul timişean Recaş. O scurgere de gaz la o butelie a provocat deflagraţia în urma căreia un bărbat şi o femeie au fost răniţi.

Explozia a afectat structura de rezistenţă a blocului
Rănit explozie

Localnicii de pe o stradă din Recaş au intrat în alertă după ce au auzit o bubuitură puternică venită de la una din case. Potrivit martorilor, totul s-a produs din cauza unei scurgeri de gaz la butelie. „Au schimbat butelia şi au băgat un pui la cuptor, iar când au vrut să dea drumul la dubă a explodat", a spus un vecin. Bărbatul şi soţia sa au scăpat cu arsuri uşoare, dar pagubele au fost însemnate, peretele uneia din camere şi acoperişul prăbuşindu-se complet.

Explozie cu doi morţi şi o fetiţă mutilată pe viaţă fără niciun vinovat

O altă explozie puternică a avut loc în urmă cu un an pe bulevardul Iuliu Maniu din Timişoara, când un bărbat a murit în casă, iar un altul, un jandarm care trecea pe stradă, a murit de suflul exploziei. Deflagraţia se pare că s-a produs atunci în urma unor scurgeri provocate de lucrările la reţeaua de canalizare. CLICK AICI pentru a vedea cum a fost îngropată ancheta exploziei de pe strada Reşiţa.

Explozie cu doi morţi şi opt răniţi la un bloc din Zalău

O altă explozie puternică a avut loc în urmă cu doi ani la un bloc din Zalău. Două persoane au murit atunci şi opt au fost rănite, după ce blocul din cartierul Dumbrava, Zalău a explodat. Întreg parterul clădirii a fost distrus de explozie. Un tânăr de 20 de ani a murit sub dărâmături, cadavrul său fiind scos după o intervenţie dificilă a pompierilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite