Anchetă fără niciun vinovat pentru o explozie cu doi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uciderea a doi oameni într-o explozie de anul trecut a rămas nerezolvată. O fetiţă a fost mutilată pe viaţă, iar tatăl ei şi un jandarm care trecea prin faţa casei lor au murit în urma exploziei.  Explozia cu efecte zguduitoare a avut loc în urmă cu exact un an, pe bulevardul Iuliu Maniu din Timişoara.

Lucian Natiuc, de 34 de ani, care locuia în imobilul distrus alături de soţia sa şi de cei doi copii, a murit în spital, la fel ca Petru Bratulov, un jandam de 28 de ani, care a avut ghinionul să treacă prin faţa casei în momenul exploziei. Procurorii nu au finalizat ancheta, iar rudele victimelor aşteaptă de un an un răspuns de la oamenii legii. Asta cu toate că E-ON şi specialiştii de la Pompieri au stabilit că vinovaţi pentru explozie sunt muncitorii care făceau lucrări la canalizare, au agăţat o ţeavă de gaz cu cupa escavatorului şi nu au anunţat autorităţile.

Suflete şi trupuri mutilate
Gazul s-a acumulat sub clădire, iar casa e explodat dimineaţa la ora şase. „Se munceşte în dosar. Se fac unele expertize, care să stabilească mecanismul exact al exploziei”, a spus Angelica Petcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. „Trebuie să facă bine ancheta. Avocaţii firmei care a făcut lucrările vor face orice ca să dărâme investigaţia. Eu ştiu cine e vinovat. Sunt muncitorii care au rupt ţeava. Dar orice s-ar întâmpla, nimeni nu o să îmi aducă fiul înapoi”, a spus tatăl jandarmului ucis în explozie.


Fetiţa din explozie, mutilată pe viaţă
Fiica celui care locuia în imobil, în vârstă de nouă ani, rămâne mutilată pe viaţă în urma exploziei. Ea a suferit o operaţie estetică, iar medicii i-au luat piele de pe picior, pentru a-i ascunde arsurile de pe una dintre mâini. Fetiţa a rămas însă cu semne vizibile pe obraz şi pe frunte şi urmează să fie supusă unei noi intervenţii chirurgicale în perioada următoare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite