Peste 8.000 de copii timişeni stau acasă. Până la 20 de şcoli închise, în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada şi drumurile inaccesibile lasă tot mai mulţi elevi acasă, pe zi ce trece. Numărul unităţilor de învăţământ cu orele suspendate creşte de la o zi la alta, în timp ce autorităţile par a fi depăşite de rezolvarea problemelor. Vezi care sunt unităţile şcolare!

Codul galben face ravagii şi în învăţământul timişean. Defecţiunile tehnice şi drumurile impracticabile sunt primele consecinţe cu care şcolile se confruntă, după mai puţin de o săptămână de ninsoare. Astfel, din 91.000 de elevi de la nivelul judeţului Timiş, 8.100 sunt nevoiţi să rămână acasă, fie pentru că sistemul de încălzire al unităţii la care studiază a cedat, din cauza frigului, fie pentru că drumurile de acces spre şcoală sunt înzepezite, fie pentru că dascălii nu pot ajunge la cursuri, din acelaşi motiv.

Zăpada a ocupat locurile de parcare şi este stăpână în cartierele din Timişoara

În Timişoara, cursurile sunt suspendate marţi, la trei unităţi şcolare şi miercuri, la numai una. Elevii de la Colegiul Tehnic de Vest, Şcoala Generală nr.1 şi Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau" - ciclul I-IV vor rămâne acasă pe parcursul zilei de marţi, în timp ce micuţii de la ciclul primar al liceului „Lenau" vor avea orele suspendate inclusiv în zilele de miercuri.

Cine profită de pe urma codului galben din această iarnă

Unităţile şcolare din Timiş unde nu se ţin cursuri marţi şi miercuri sunt: „Şcoala cu clasele I-VIII „Martin Şuboni" din Jebel, şcolile cu clasele I-VIII din Teremia Mare, Sacoşu Turcesc, Giarmata, Sat Chinez, Dumbrăviţa, Denta, Uivar, Giulvăz, Lenauheim, Sînpetru Mare, , Grupurile Şcolare din Biled şi Maşloc, dar şi „Mihai Eminescu" din Jimbolia şi „Aurel Vlaicu" din Lugoj.

O gravidă din Timiș a născut în ambulanță în drum spre spital

În funcţie de condiţiile meteorologice, rezolvarea problemelor tehnice şi de acces, cursurile suspendate se mai pot prelungi, cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite