Un timişorean a urcat cel mai înalt vulcan din lume, pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoreanul Mariu Tzecu pe cel mai inalt vulcan din lume
Timisoreanul Mariu Tzecu pe cel mai inalt vulcan din lume

A ancorat steagul timişorean la cota de 5.738 m, pe cel mai înalt vulcan din lume - Ojos Del Salado. Timişoreanul Cristian Tzecu, alături de o echipă de alpinişti din întraga ţară şi-au depăşit recordul din 2008, când au urcat pe Himalaya, până la altitudinea de 5.374 m. Românii au avut şi un mesaj umanitar de transmis.

Începutul acestui an i-a găsit pe timișoreanul Cristian Tzecu, piteșteanul Cătălin Neacșu, bucureșteanul Andrei Cupaciu și australianul Ion Mihăilă în deșertul Atacama din Chile, la baza celui mai înalt vulcan al lumii, Ojos Del Salado - 6.893. Într-un mediu fascinant ce amintește mai degrabă de un peisaj marțian decât de normalitatea terestră, primii doi dintre ei au urcat pe biciclete, ducând cu ei un steag pe care doreau să îl poarte cât mai sus cu putință.

Degustarea cârnaţilor bănăţeni se mută la castelul Nako din Sânnicolaul Mare

După o perioadă de aclimatizare pe vârful Aconcagua, Argentina, alpiniștii-cicliști au reușit să atingă vârful chilian Ojos Del Salado, iar mai apoi să urce pe biciclete până la cota 5.738m, depășindu-și astfel recordul din 2008, când au urcat pe Himalaya până la 5.374 m. 

HAOS Fostul arhitect-şef al Timişoarei, care a demisionat acum şase ani, încă face parte dintr-o comisie extrem de importantă

Atât pe Ojos Del Salado, cât și în ascensiunea pe biciclete, echipa a purtat cu ea un steag cu semnăturile autoreprezentanților de la „CevaDeSpus.Ro".  Prin acest demers, alpiniștii încearcă să atragă atenția asupra mișcării de autoreprezentare a persoanelor cu dizabilități, asupra luptei zilnice pe care acestea o întâlnesc în viaţa lor, de a fi acceptate să trăiască firesc, ca persoane egale în drepturi și șanse cu ceilalți membri ai comuntății.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite