HAOS Fostul arhitect-şef al Timişoarei, care a demisionat acum şase ani, încă face parte dintr-o comisie extrem de importantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Radoslav "face ordine" în Timişoara, chiar dacă a plecat din primărie acum şase ani (foto: www.oradetimis.ro)
Radu Radoslav "face ordine" în Timişoara, chiar dacă a plecat din primărie acum şase ani (foto: www.oradetimis.ro)

Aproape orice timişorean care are treabă într-o instituţie a statului se confruntă cu un haos generalizat. Primăria Timişoara nu face excepţie, confirmând încă o dată că administraţia timişoreană este guvernată de haos.

Primăria Timişoara deţine clădiri şi terenuri foarte valoroase. Nimeni nu ştie însă care este adevărata avere a oraşului pentru că, din cauza incompetenţei sau din rea-voinţă (fiind mai avantajoasă această stare de haos), până acum nu s-a realizat un inventar al bunurilor care fac parte din domeniul public sau privat al Primăriei Timişoara. În ultimul raport, chiar Curtea de Conturi a sesizat acest lucru. În 1999, printr-o hotărâre de Consiliu Local, s-a înfiinţat o comisie specială pentru inventarierea bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Timişoara. Consiliul Local Timişoara a decis atunci ca din comisie să facă parte primarul Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari, directorul Direcţiei Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, arhitectul-şef, Radu Radoslav, Dorin Vălean, Andrei Cseh şi Monica Rudneanu.

Între timp, din componenţa comisiei au mai „supravieţuit” doar primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari. Fostul arhitect-şef, Radu Radoslav a plecat din primărie acum şase ani, iar Nicuşor Miuţ în urmă cu aproape un an. Cu toate acestea, comisia, extreme de importantă pentru oraş, a rămas neschimbată. „Lipsa unui inventar al proprietăţilor care aparţin oraşului este problema numărul 1 a Timişoarei. Dacă administrezi ceva, trebuie să şti ce administrezi. Eu am început această activitate prin 2000, iar în 2005 erau câteva mii de parcele fără stăpân. Între timp ele s-au pierdut”, a spus Radu Radoslav, care a primit cu zâmbetul pe buze vestea că încă face parte din comisie. Fostul arhitect-şef a spus că nu a fost chemat niciodată la întrunirea comisiei şi nici nu ştie dacă aceasta s-a întrunit.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, susţine că, aprobarea componenţei comisiei este doar o chestiune de formalitate. „Comisia a funcţionat şi până acum chiar dacă au plecat oameni. Dacă s-a schimbat un om, prin delegaţie poate să îi ia altcineva locul”, a spus Flavius Boncea. Componenţa comisiei va fi discutată în şedinţa de Consiliul Local de la sfârşitul acestei luni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite