UPDATE Jaf la filiala BRD Timişoara din Calea Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona jafului este împânzită de poliţişti
Zona jafului este împânzită de poliţişti

Sediul unei filiale BRD dintr-un cartier timişorean a fost jefuit acum câteva minute. Poliţia face cercetări la faţa locului. Este vorba de o filială din cartierul Calea Aradului. Tâlharii au aghresta paznicul şi au furat o sumă de bani care este momentan necunoscută.

UPDATE EXCLUSIV
Surprize de proporţii în jaful de la BRD Timişoara: camerele video erau oarbe, iar pistolul era de jucărie


UPDATE, 09.00: Hoţii nu au părăsit Timişoara

Surse din rândul anchetatorilor declară faptul că cele două persoane care au jefuit o unitate BRD şi au dispărut cu 73.000 de lei sunt încă în Timişoara. Ca atare, în jurul miezului nopţii, filtrele de poliţie care erau instituite la ieşirile din Timişoara, precum şi în judeţele Arad şi Caraş au fost anulate. Poliţiştii de la Rutieră care erau angrenaţi în misiune nu au ieşit părăsit zonele de acţiune pentru că au participat la altă acţiune, una de verificare a taximetrelor. "Filtrele au fost anulate pentru că nu îşi mai aveau rostul. Au apărut informaţii care atestă că filtrele nu sunt necesare", a declarat Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş

UPDATE, 04.00: Angajaţii băncii sunt încă la lucru

Cele două casieriţe ale unităţii BRD prădate sunt încă la locul de muncă. Femeile xeroxează de zor acte ale băncii, respectând astfel protocolul intern al băncii. Prin aceste proceduri, femeile declară băncii care au fost procedurile aplicate în urma jafului, respectiv câţi bani au intrat şi au ieşit, în ziua respectivă, în contul băncii. Pentru a le ajuta, soţii femeilor au sosit şi ei la unitatea bancară.

UPDATE, 20.00: Pshiholog criminalist: „Jaful a fost bine pus la punct”

Specialistul criminalist Tudorel Butoi, spune că fenomenul jafurilor armate, al sechestrărilor de persoane sau al răpirilor este în vogă, România intrând în lumea „bună” din acest punct de vedere. „Aceşti oameni au ştiut foarte bine ce fac. Jaful a fost bine pus la punct, iar părerea mea este că fac parte dintr-o reţea”, a spus Tudorel Butoi. Acesta a mai spus că hoţii din astfel de cazuri gestionează foarte bine situaţia. De asemenea, Tudorel Butoi a afirmat că o mare responsabilitate o poartă patronul firmei de pază care asigura securitatea băncii.


UPDATE, 18.55: Martorul cheie a fost audiat. Recompensa pentru capul hoţilor: 300 de euro

Singurul client care se afla în bancă în momentul jafului este o femeie de vârsta a doua. Aceasta povesteşte că tocmai a intrat în bancă, iar după ea au intrat doi indivizi care aveau faţa acoperită. „Paznicul s-a ridicat şi a vrut să-i oprească, dar l-au lovit şi s-au dus direct la casieră, pe care au ameninţat-o. Cred că ăştia ştiau exact unde sunt banii, că ştiau terenul”, a spus femeia. Surse apropiate anchetei au declarat pentru "Adevărul de Seară" că recompensa oferită de poliţişti pentru cei care oferă informaţii despre hoţi este de 300 de euro.


UPDATE 18.00:  Premieră: Ministerul de Interne oferă recompensă celor care oferă detalii despre hoţi

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI

Potrivit comisarului şef Gheorghe Popescu Ministerul de Interne oferă recompensă celor care contribuie la prinderea hoţilor. De asemenea sursele judiciare mai spun că spargerea a avut loc în 5 minute. La 16.10 cei doi au intrat în bancă, l-au ameninţat cu un pistol de dimensiuni mici pe paznic, iar apoi pe casieră. În timp ce hoţii încărcau banii, femeia a apăsat butonul de alarmă. Hoţii nu s-au oprit până nu au încărcat genţile. Martorii spun că hoţii au ajuns la faţa locului cu un microbuz albastru cu geamuri fumurii şi au fugit pe jos. Asta înseamnă că hoţii au avut un complice, şofer care i-a ajutat în jaf. Maşina este dată în urmărire generală. Poliţiştii încă nu au stabilit semnalmentele suspecţilor. Clienta care se afla în bancă i-a văzut cel mai bine pe autorii jafului, fiind audiată la această oră de poliţişti.


UPDATE 17.25: Reprezentanţii firmei de pază au ajuns la faţa locului. Aceştia nu ştiu însă dacă funcţionează camerele de supraveghere, putând să spună acest lucru numai după verificări ale sistemului.

UPDATE17.17:
Reporterul "Adevărul de Seară" Timişoara aflat la faţa locului transmite că surse apropiate anchetei au informat că suma cu care au plecat tâlharii este de 73.000 de lei, aproape 20.000 de euro.


Jaf armat la un sediu BRD din Timişoara

Paznicul a fost lovit cu pumnii în cap şi în faţă, după care cei doi agresori au furat banii şi au fugit imediat. Cei care mai erau în bancă nu au fost agresaţi. Timişoara este împânzită cu forţe de ordine ale Poliţiei, Jandarmeriei şi serviciilor speciale care caută o furgonetă albastră. Strada Cugir, unde este sediul bancar jefuit se află aproape de ieşirea din Timişoara, pe Calea Aradului. Hoţii puteau să fugă către Arad sau localităţile Covaci, Becicherec şi de acolo către vama Cenad de la graniţa cu Ungaria


Jaf armat la BRD-ul de pe strada Cugir din Timişoara

Reporterul "Adevărul de Seară Arad" relatează că la intrarea în municipiul Arad, dinspre Timişoara au fost plasate deja filtre ale Poliţiei Municipale Arad, la cererea Poliţiei Judeţului Timiş. În acest moment, pe Calea Timişorii din Arad sunt oprite toate autoturismele şi verificaţi pasagerii.

ORA 17.00: Potrivit martorilor au fost doi hoţi care au dat atacul. Aceştia aveau cagule pe faţă, iar peste cagule aveau gluga trasă. Unul era îmbrăcat în negru, unul în gri. Atacatorii l-au lovit în cap pe paznic cu un obiect şi a bruscat-o pe una din casiere.

Reporterul "Adevărul de Seară" Timişoara, aflat la faţa locului, a spus că angajaţii unui salon de înfrumuseţare i-au văzut pe hoţi fugind disperaţi spre o maşină. Pe Calea Aradului se circulă cu dificultate,  iar 12 echipaje de poliţie şi trei echipaje de jandarmi au împânzit zona. La faţa locului s-au strâns oamenii din jur. Angajaţii băncii sunt audiaţi chiar la această oră.

Conform Realitatea TV, care transmite în direct de la faţa locului, în acest moment, în momentul jafului în bancă se aflau şi clienţi. Nimeni nu a păţit nimic, anchetatorii nefolosind arma. Echipajul de pe ambulanţă, sosit la faţa locului, l-a calmat pe paznicul, aflat în stare de şoc.

Anchetatorii discută cu reprezentanţii celorlalte firme din jur pentru a cere înregistrările video. Toate intrările din oraş sunt blocate, iar maşinile care ies din oraş sunt verificate de oamenii legi.

Sediul unei BRD dintr-un cartier timişorean a fost jefuit acum câteva minute. Poliţia face cercetări la faţa locului. Este vorba de o filială din cartierul Calea Aradului. Tâlharii au aghresta paznicul şi au furat o sumă de bani care este momentan necunoscută. "Am fost anunţaţi pe 112 de faptul că o persoană sau două, nu ştim încă sigur a pătruns în incinta băncii. Paznicul a fost rănit, iar tot ce ştim este că s-a sustras o sumă de bani", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei.


FOTO: Filiala bancară este într-un cartier de blocuri din zona Calea Aradului

Sucursala BRD se află pe strada Cugir

Două jafuri în trei zile la Reşiţa:

Jaf armat la o bancă din Reşiţa
Al doilea jaf  trei zile la Reşiţa: casino prădat de hoţi

Hoţii au dat lovitură după lovitură în Banat:

16 noiembrie 2009: Jaf la reprezentanţa Coca-Cola

Cei patru hoţi au trecut fără nicio problemă de firma care se ocupă de securitatea companiei, sărind gardul care desparte şoseaua de incinta Coca-Cola din Timişoara, alflată la ieşirea din oraş, pe DN6. La fel simplu au aruncat şi cele 50 de ţevi peste gard, hoţii fiind prinşi la intrarea în oraş, în timp ce cărau inox-ul după ei. Cei patru tineri sunt angajaţi ai unei firme de termopane, poliţiştii bănuind că aceştia au acţionat în urma unui pont.

06 octombrie 2009: Jaf în stil mafiot în localitatea Alioş

Paznicul unui bar din localitatea timişeană Alioş a fost omorât în bătaie de hoţii care au furat din local ţigări, whiski şi ciocolată. Cei trei hoţi ucigaşi, printre care doi minori au fost prinşi în această lună.

10 iulie 2009: Jaf la reprezentanţa Toyota din Timişoara

Hoţii au intrat pe timpul nopţii şi cu ajutorul unui dulap pentru scule au cărat seiful în curtea din spatele reprezentanţei, unde au tăiat seiful, plecând cu 60.000 de lei.

CITEŞTE ŞI:

2009 a început cu un alt jaf armat, care s-a soldat cu 2 morţi. Despre tergiversarea dosarului de la jefuirea casei de schimb valutar de la Braşov, CLICK AICI

Tot în Braşov şi tot la BRD, în data de 17 iulie 2009, a avut loc o tentativă de jaf armat, rămasă fără rezultat. Atât pentru atacatori, cât şi pentru anchetatori. Amănunte AICI. În cazul atacurilor de la Braşov nu s-au oferit recompense.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite