UPDATE EXCLUSIV Surprize de proporţii în jaful de la BRD Timişoara: camerele video erau oarbe, iar pistolul era de jucărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucursala BRD din cartierul timişorean Calea Aradului a fost prădată în plină zi
Sucursala BRD din cartierul timişorean Calea Aradului a fost prădată în plină zi

ULTIMUL UPDATE: ora 15.00 . Soluţionarea jafului armat executat ca la carte, ieri după-amiază, pe Calea Aradului din Timişoara, s-a împotmolit, dosarul anchetatorilor părând o misiune imposibilă. Cu toate acestea, poliţiştii promit rezultate în cel mai scurt timp.

UPDATE ASTĂZI, ORA 15.00

Microbuzul albastru, cu geamuri fumurii, care este căutat în toată zona de vest a ţării, pentru că se bănuieşte că atacatorii au scăpat cu acest vehicul, a fost văzut în Complexul Studenţesc din Timişoara. Întregul campus universitar este împânzit de poliţişti, care vor să găsească microbuzul. Cu câteva minute înainte, un alt timişorean a sunat la 112 pentru a anunţa că acelaşi vehicul a fost văzut în cartierul Freidorf din Timişoara.

image

Foto: În judeţele Timiş, Arad şi Caraş au fost instituite filtre

Pentru că au apărut informaţii conform cărora, cei doi atacatori ar încerca să iasă din Timişoara, la toate ieşirile din oraş au fost instituite filtre de poliţie.

UPDATE ASTĂZI, ORA 14.00

Alertă, în această după-amiază, pe strada Felix din Timişoara, unde oamenii legii au găsit două maşini care au fost lovite de microbuzul care i-a transportat pe tâlhari. Disperat să îi scoată din zonă cât mai repede pe atacatori, şoferul microbuzului a făcut mai multe gesturi imprudente, astfel că autovehiculul infractori a intrat într-un Opel şi o Dacie.

Criminaliştii preleavă urme de pe bara vehiculelor lovite

Foto: Criminaliştii caută probe pe bara vehiculelor lovite

Criminaliştii Inspectoratului de Poliţie Timiş au venit în zonă pentru a recolta probe. Printre altele, poliţiştii au plecat de pe strada Felix, care este paralelă cu strada Cugir - unde este sediul unităţii BRD jefuite - cu masca din spate a Opelului.

Proprietarii spun că s-au trezit cu maşinile lovite ieri seară

Foto: Proprietarii spun că s-au trezit cu maşinile lovite ieri seară

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU IMAGINI  DIN BANCA JEFUITĂ, FĂCUTE ÎN TIMPUL CERCETĂRILOR

UPDATE ASTĂZI, ORA 12.00:
Autorii jafului de la Timişoara pot să fie motocicliştii care au prădat o bancă din Reşiţa


Sistemul video al băncii nu funcţiona

Camerele video ale băncii nu funcţionau în momentul jafului, pentru că, în zonă, curentul a fost luat cu 24 de ore înainte, iar firma de pază nu a apucat să restarteze sistemul. Poliţiştii au vizionat astăzi toate imaginile surprinse de camerele video amplasate în interiorul băncii, dar surprinză... momentul atacului nu apare în înregistrare.

image

Foto: Seiful din care au fost scoşi cei 73.000 de lei

"Vă pot spune că am apelat la o firmă din vecinătate pentru a obţine imagini video. Din păcate, la această oră nu avem surprins momentul în care hoţii intră în bancă, ameninţă angajaţii şi pleacă cu banii. Am declanşat o anchetă la bancă pentru a afla cum a fost posibil acest lucru", a spus Gheorghe Popescu, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Timiş.

image

Foto: Paznicul băncii spune că pistolul cu care a fost atacat este unul de jucărie

Astfel, poliţiştii spun că au de lucru într-o misiune imposibilă, toate aceste lucru îngreunând stabilirea unui portret robot. Ce au stabilit anchetatorii cu exactitate, până în acest moment, este că atacatorii sunt doi bărbaţi musculoşi.

image

Foto: Gheorghe Popescu, adjunctul IPJ Timiş, cel care coordonează dosarul jafului armat

Recompensă de 1.000 de lei

Având puţine date la dosar, anchetatorii urmăresc cinci piste diferite. Fiecare pont primit care face referire la identitatea sau locaţia în care se află atacatorii va fi răsplătită de Inspectoratul General de Poliţie cu 1.000 de lei.

image

Foto: Sabin Bogoşel, şeful Poliţiei Municipiului Timişoara, l-a audiat personal pe paznicul unităţii BRD

"Nu suntem la primul caz în care ponturile primite sunt răsplătite. Astfel de sisteme de premiere se folosesc în cazul infracţiunilor cu grad ridicat de violenţă", adaugă Gheorghe Popescu.

image

Foto: Casiera îi explică unui anchetator momentele de groază prin care a trecut

Pistolul folosit în jaf a fost unul de jucărie

Paznicul unităţii BRD, fost militar de profesie, le-a spus poliţiştilor că pistolul cu care a fost pocnit părea de jucărie. Muncind o viaţă întreagă în preajma armelor, paznicul spune că pistolul atacatorilor părea de jucărie pentru că era pre uşor, respectiv îi lipsea trăgaciul. Tocmai din această cauză, omul a recunoscut, în faţa oamenilor legii, că a avut curaj să intervină.

image

FOTO: Cele două martore ale poliţiştilor, mai mult amuzate decât îngrozite de cele văzute

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite