Misterul bucăţilor de cadavru ciopârţit descoperite în zona Lugojului e departe de rezolvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţe impresionante de poliţişti, jandarmi şi pompieri, vor lua la puricat zilele acestea malurile râului Timiş, între Lugoj şi Hitiaş, pentru a căuta noi bucăţi din cadavrul ciopârţit, după ce duminică, pe mal, a fost descoperit un fragment din pieptul unui bărbat.

Anchetatorii cred că cel mai probabil bucata de piept îi aparţine lui Titu Velici, un lugojean de 42 de ani ucis şi tranşat la finele lui 2010. O bucată din trupul neînsufleţit a fost găsită la începutul anului, la groapa de gunoi din Lugoj. Dacă identificarea cadavrului şi stabilirea principalilor suspecţi ai omorului au durat relativ puţin, aproximativ o lună, cazul este încă departe de rezolvare.

image

În 6 ianuarie, după macabra descoperire de la groapa de gunoi, anchetatorii au prevelat de pe porţiunea de trunchi probe le-au trimis la Bucureşti, pentru stabilirea ADN-ului. În baza rezultatelor analizelor, s-a stabilit identitatea victimei. În 24 februarie se cunoştea oficial cine este bărbatul ucis şi tranşat, dar şi care sunt principalii suspecţi ai faptei - un fost poliţist şi un fost militar. Din locuinţele celor doi bărbaţi, anchetatorii au ridicat mai multe obiecte care păreau să fie pătate cu sânge. Toate au fost trimise la Bucureşti, pentru expertize, însă după aproape patru luni, rezultatele nu au ajuns încă la Timişoara. De ele depinde arestarea suspecţilor sau scoaterea acestora de sub urmărirea penală. Cei doi bărbaţi au recunoscut că îl cunoşteau pe Titu Velici, însă au negat că au fost implicaţi în moartea lui.

"Crima de la Medicină este un fâs în comparaţie cu crima de la Lugoj. Carmen şi Sergiu au fost proşti"

Fără rezultatele analizelor, nu există suficiente probe pentru a face o arestare în acest caz. Cea de-a doua porţiune de trunchi descoperită duminică, la Hitiaş, nu face decât să încetinească mai mult ancheta, pentru că poliţiştii şi procurorii aşteaptă acum rezultatele altor analize. Bucata de cadavru de pe malul Timişului a fost trimisă la expertize şi se aşteaptă rezultatul care să confirme că este vorba trupul neînsufleţit al lui Titu Velici. „Trunchiul a fost trimis la Institutul de Medicină Legală. În urma primirii rezultatelor ADN se va stabili identitatea acestei persoane", ne-a declarat Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Cum nu s-a primit încă răspunsul la setul de analize din februarie, este greu de crezut că vor veni în curând rezultatele la probele ridicate duminică. De altfel există şanse să nu poată fi stabilit nici ADN-ul, din cauza duratei îndelungate în care a stat porţiunea de trunchi în apă. „Bucata este în stare avansată de degradare pentru că a stat aproximativ şase luni în apă. Este posibil să nu poată fi stabilit ADN-ul", ne-a spus unul dintre anchetatori.

EXCLUSIV "Crima de la Lugoj este opera unui traficant de organe care a acţionat ca un expert"

Până se vor primi rezultatele de la Bucureşti, poliţiştii timişeni speră să găsească şi celelalte părţi din cadavru. „În următoarele zile vor fi efectuate căutări pe ambele maluri ale râului Timiş, de la Lugoj până la Hitiaş. Pe lângă efectivele noastre, vom cere sprijinul pompierilor şi jandarmilor", ne-a declarat Ioan Bîra, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş.

Încă o piesă în puzzle-ul dosarului bărbatului tranșat și decapitat, aruncat la groapa de gunoi de la Lugoj

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite