UPDATE "Măcelarii de la Medicină" au cerut mila judecătorilor. Vezi care dintre cei doi solicită să fie achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tineri, din nou în faţa judecătorilor
Cei doi tineri, din nou în faţa judecătorilor

Carmen Bejan şi Sergiu Florea, tinerii care în urmă cu doi ani au ucis şi tranşat un bărbat de etnie romă, se află din nou în faţa judecătorilor. Astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se judecă recursul în cazul Crimei de la Medicină. Cei doi tineri speră să primească o pedeapsă mai blândă, iar familia lui Trifu Schroth îşi doreşte ca magistraţii bucureşteni să fie mult mai duri cu ei.

Update, ora 15

Zi grea pentru cei implicaţi în procesul Crimei de la Medicină. Judecarea recursului a început cu o întârziere de câteva ore, pentru că Sergiu Florea nu a fost adus de dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nefiind citat aşa cum cer normele. Completul de judecată a cerut însă să fie adus din penitenciar cât mai rapid. După ore bune de aşteptare, avocaţii lui Carmen Bejan şi Sergiu Florea, precum şi cel al familiei lui Trifu Schroth, au avut parte de o dispută aprigă.


Reprezentantul familiei lui Trifu Schroth a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei, din omor în tâlhărie urmată de moartea victimei sau în omor calificat, lucru cu care însă procurorul nu a fost de acord. Tot procurorul nu a fost de acord nici ca familia bărbatului ucis şi tranşat să primească mai mulţi bani ca daune morale.


„A fost o dispută foarte aprinsă între mine, procuror şi avocaţii inculpaţilor, fiecare susţinând interesele clienţilor, respectiv ale statului. Disputa a fost foarte aprigă", ne-a declarat Radu Zandomeni, avocatul familiei Schroth. În declaraţiile date în faţa completului de judecată, cei doi tineri şi-au menţinut poziţiile avute la Curtea de Apel Timişoara. Sergiu Florea şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate şi a spus că îi pare rău pentru că a creat atâta suferinţă.


Părerile de rău şi le-a exprimat şi Carmen Bejan, care a încercat să convingă completul de judecată că este victima unei situaţii nefericite şi nu a dorit să se întâmple aşa ceva. De altfel, spre deosebire de Sergiu Florea, care a cerut doar micşorarea pedepsei, Carmen Bejan şi-a manifestat dorinţa de a fi achitată.


Sentinţa a rămas în pronunţare. Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a afla sentinţa definitivă.

Carmen Bejan şi Sergiu Florea au fost condamnaţi de Curtea de Apel Timişoara la 20 de ani de închisoare pentru omor şi profanare de cadavre. Cei doi sperau ca la apel să li se reducă pedeapsa de 16 ani dată de Tribunalul Timiş şi au avut surpriza neplăcută să primească patru ani în plus de detenţie, motiv pentru care au făcut recurs.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU CARMEN BEJAN ŞI SERGIU FLOREA

image

Radu Zandomeni, avocatul familiei lui Trifu Schroth doreşte să schimbe încadrarea juridică a faptei, iar cei doi tineri să fie condamnaţi pentru omor calificat sau pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, situaţii în care pedepsele ar fi mai mari.

EXCLUSIV Familia lui Trifu Schroth, romul ucis şi tranşat, vrea mai mulţi bani de la Carmen Bejan şi Sergiu Florea, studenţii criminali

EXCLUSIV Sergiu Florea a fost despărţit de iubita sa, Carmen Bejan, fiind „cazat" la Penitenciarul Timişoara

VIDEO Rromii sunt şocaţi că judecătorul lor ar fi fost tranşat de doi studenţi cu un cuţit de bucătărie

„Rudele mi-au cerut să nu renunţ la ideea că victima a fost ademenită şi mi-au cerut să încerc să schimb încadrarea juridică a faptei, din omor, în tâlhărie urmată de moartea victimei. Clienţii mei au fost însă încântaţi atunci când am adus în discuţie schimbarea încadrării juridice din omor, în omor calificat. Cu toate că instanţa nu a acceptat teza noastră, mi-au cerut să uzez de calea de atac care mai e posibilă, respectiv cea de recurs, şi să continui să lupt pentru schimbarea încadrării juridice", a declarat avocatul Radu Zandomeni, reprezentantul familiei bărbatului tranşat. Familia Schroth mai cere şi majorarea daunelor morale.

La testul cu detectorul de minciuni, Sergiu Florea nu a recunoscut crima

EXCLUSIV Studentul suspectat de crima de la Medicină a mai fost la poliţie pentru un scandal din gelozie (GALERIE FOTO)

Sentinţa pe care o va da Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi cea definitivă. Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a afla ultimele detalii în acest caz.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite