Ţiganii din Banat au câştigat un milion de euro din excursii pe ruta Franţa -România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un rom din România care este de acord să părăsească Franţa primeşte o primă de repatriere de 300 de euro de la stat, iar pentru fiecare copil pe care îl ia cu el în ţară, romii mai încasează 100 de euro. În vestul ţării s-au întors peste 3.500 de romi în ultimii doi ani.

Timişoara: VIDEO Fostul prefect de Timiş: "Timişoara devine capitala ţigănească a Europei"

Aproximativ 2.400 de romi din Banat, au fost repatriaţi în anul 2009, cu curse speciale, pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, potrivit datelor Poliţiei Transporturi Feroviare Timişoara.


Tiganu’, mai deştept decât Videanu

image


În  2008, au fost repatriaţi, tot în Timiş, 1.500 de romi. „În acest an, a mai ajuns pe Aeroportul Timişoara o cursă de 140 de romi şi peste 120 vin astăzi", a spus comisarul-şef Dan Peteri, de la Poliţia Transporturi Feroviare Timişoara.

Ţigan repatriat din Franţa: "Decât să muncesc aici pe gratis, mai bine fac acolo un ban cinstit din cerşit"

17 dintre ţiganii expulzaţi din Franţa sunt din Ialomiţa

Doar pentru transportul şi prima de repatriere a romilor timişeni, statul francez a cheltuit, în 2009 şi 2010, peste un milion de euro. Banii sunt irosiţi, deoarece ţiganii repatriaţi pleacă înapoi în Franţa, după ce, pe banii autorităţilor franceze, îşi revăd rudele de acasă.

„Uneori cei aduşi la Aeroportul Timişoara le spun poliţiştilor că pleacă înapoi în Franţa. Practic, vin de Crăciun şi de Paşti, cu transportul asigurat de statul francez, îşi văd rudele, iau acei bani pentru primele de repatriere, pe care îi cheltuie, după care pleacă înapoi. Frecvent, la transporturile de romi repatriaţi apar aceleaşi figuri, semn că oamenii fac naveta România - Franţa", a mai declarat comisarul-şef Dan Peteri, de la Poliţia Transporturi Feroviare Timişoara.

O şatră de ţigani bănăţeni va fi evacuată de sub o autostradă din Franţa, cu ordin judecătoresc

O nuntă ţigănească blochează o stradă din faţa Poliţiei Timişoara: agenţii admiră mireasa în vârstă de 14 ani

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite