EXCLUSIV: Ţiganii din Bărbuleşti, expulzaţi de francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de persoane de etnie romă, din comuna ialomiţeană Bărbuleşti, au fost expulzate ieri de către autorităţile franceze. Patru dintre expulzaţi erau minori.

Primii 100 de romi expulzaţi din Franţa au ajuns ieri după amiază înapoi în ţară. Aceştia au fost transportaţi la bordul a două aeronave comerciale, care au aterizat pe cele două aeroporturi din Bucureşti, „Henri Coandă“ şi „Aurel Vlaicu“.

Puradeii din Bărbuleşti, la cerşit în Lyon

Printre expulzaţi, s-au numărat şi 17 ţigani din comuna ialomiţeană Bărbuleşti. Dintre cei 17 imigranţi de etine romă  din Ialomiţa, patru erau minori. Copiii aveau vârste cuprinse între unu şi zece ani. Pe lângă cei 17 ţigani din Bărbuleşti, alte patru familii de etnie romă, originare din Ţăndărei, urmează să  fie expulzate în perioada următoare, tot din Paris şi Lyon.

În Franţa, ţiganii locuiau în taberele de imigranţi din Paris şi Lyon şi erau renumiţi pentru numărul mare de furturi comise în magazine şi pentru faptul că îşi exploatau copiii, trimiţându-i la cerşit.

Alţi imigranţi romi vor fi expulzaţi din Franţa astăzi. Aceştia vor decola cu o cursă comercială de la Paris şi vor ateriza pe aeroportul din Timişoara, la ora 16.30. Peste trei săptămâni, francezii vor expulza alţi peste 200 de ţigani.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite