O nuntă ţigănească blochează o stradă din faţa Poliţiei Timişoara: agenţii admiră mireasa în vârstă de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romii au blocat cu zeci de limuzine Ferrari, BMW, Audi, Mercedes o stradă aflată peste drum de Poliţia Timişoara. Poliţiştii nu au intervenit ci au stat în capătul străzii şi i-au admirat pe ţigani în timp ce încălcau legea. Romii s-au salutat cu poliţiştii şi au plecat cu alaiul la casa mireasei, care are doar 14 ani.

O arteră importantă a oraşului, situată pe malul râului Bega, chiar în faţa Poliţiei Municipiului Timişoara, este blocată de două ore de un clanul ţigănesc Cârpaci care a organizat o nuntă luxoasă- Deşi traficul este perturbat şi nuntaşii tulbură ordinea publică, agenţii Poliţiei Municipiului Timişoara privesc blocaţi, fără a lua nicio măsură. Şefii Poliţiei Municipale şi Poliţiei Judeţene nu sunt de găsit momentan.

Mireasa are 14 ani, iar mirele are 16 ani


Biţa Cârpaci, de 14 ani, se mândreşte cu o rochie cu pietre preţionase, care are un voal de 15 metri. Mireasa care abia a primit buletinu spune că nu are emoţii şi îşi doreşte din tot sufletul să fie nevasta lui Marco, un rom în vârstă de 16 ani.  "Rochia costă 13.000 de euro şi a fost făcut special pentru mine în Germania. Mi-a luat o oră ca să o iau pe mine. Mă bucur că mă căsătoresc. Nu ştiu care e zestrea. De asta se ocupă părinţii", a declarat mireasa. Mirele, Marco, are un costum care a costat 7.000 de euro.



Mirele i-a salutat pe poliţişti din caleaşcă


Sute de nuntaşi, toţi îmbrăcaţi în costume de firmă sau în tricouri mulate au întins mesele chiar pe stradă, sub ochii poliţiştilor. Romii au blocat strada Sfetca şi splaiul Nistrului, pentru că mirii sunt vecini şi au copilărit pe aceeaşi stradă, înainte să facă naveta cu familiile în Germania.Alaiul de ţigani, care aveau zeci de steaguri ale Germaniei, l-au urcat pe mire într-o caleaşcă şi s-au dus la palatul misesei, unde coloanele erau împodobite cu mătase. Mireasa îi aştepta cuminte pe un scaun, iar trena rochiei era cât treptele palatului, pereţii poleiţi cu aur.

image

Negocierile pentru mireasă s-au făcut cu toporul în mână

Părinţii mirilor au negociat cumpărarea miresei, în palat, cu toporul în mână, cum spune tradiţia lor. "Aşa e tradiţia ţigănească. Mireasa aşteaptă în balcon, cam ca Julieta, şi părinţii negociază pentru ea, zestrea", a spus Iovan Cârpaci.

După ce mirele a luat-o de acasă pe Biţa, ambii miri s-au postat pe treptele palatului părintesc, unde au eliberat zeci de porumbei albi, închiriaţi de la o firmă din Timişoara. „Avem şi căprioare şi potârnichi, le mâncăn pe toate. Facem cea mai mare petrecere ţigănească din Timişoara. Alta mai frumoasă, ca în poveşti, nu a mai fost vreodată lângă Bega", a spus Marcelin Cârpaci, unul dintre organizatori.

Ţiganii au plecat cu alaiul pe străzile din centrul Timişoarei, să se fălească la ceilalţi ţigani, în timp ce poliţiştii stăteau cu mâinile la spate şi se uitau cum romii blochează străzile rând pe rând. Timişorenii care circulă cu maşinile şi-au pierdut zeci de minute în trafic, în ambuteiaje, în timp ce romii circulau nestingheriţi cu tot alaiul prin centrul capitalei Banatului.

Romii o să facă nuntă în hotelul în care fac petreceri şi poliţiştii


După cununia care o să aibă loc la o biserică baptistă, romii o vor petrece trei zile şi trei nopţi la Hotelul Senator, aflat pe Calea Lugojului, pe drumul care duce spre aeroport. Locaţia este preferată şi de către poliţiştii timişeni, care îşi cazează acolo toţi şefii care vin în controale. Ani în şir, poliţiştii au organizat în acel hotel petrecerile cu ocazia zilei poliţiei.

Limuzinele parcate pe spaţiul verde, în faţa Poliţiei

Spaţiul verde pe pe malul Begăi nu se mai vede de automobilele de teren, fiecare în valoare câteva zeci de mii de euro. Limuzinele sunt parcate pe zeci de metri de spaţiu verde, dar poliţiştii comunitari.

la câteva zeci de metri de sediul Poliţiei Timişoara,

Poliţia Comunitară a dat amenzi zilele trecute

Şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru, aflat în concediu, a declarat că nunţile ţigăneşti sunt o problemă şi că zilele trecute s-au dat amenzi pentru blocarea altei artere importante a oraşului.

Conform legii 61 este interzisă ocuparea unei artere sau străzi. Se pot cere autorizaţii pentru a folosi domeniul public, dar rromi nu fac aşa ceva. Ei încalcă lege de fiecare dată. Săptămâna trecută am avut un caz de acest gem pe bulevardul Mihai Viteazu. Am dat atunci amenzi. Sancţiunile la legea 61 este de 1.000 de lei. Este o practică a rromilor, mai ales în această perioadă, când revin din străinătate pentru nunţi", a spus Doru Spătaru, şeful Poliţiei Comunitare din Timişoara.


CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO CU MAŞINILE DE LUX!

image


Primăria Timişoara nu a emis nicio autorizaţie pentru un astfel de eveniment", a spus responsabilul de comunicare al Primăriei Timişoara, Lăcrămioara Condea. 

 „Avem probleme mari cu ei pentru că avem o legislaţie în bătaie de joc. Le dai amendă, plătesc de obicei, pentru că au de unde, dar apoi contiună cu balamucul. Dau bătaie cu circul şi mai tare. Te şi scuipă. Îţi spun că te îmbracă în bani, în aur. Afară dacă ai continuat să faci scandal după amendă eşti legat", a spus unul din poliţiştii comunitari. 

Conducerea Jandarmeriei din Timişoara se spală pe mâini de deranjul provocat de nunta ţigănească de pe malul Begăi. „Menţinerea ordinii publice în astfel de situaţii este sarcina Inspectoratului Judeţean de Poliţie”, a spus şeful Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, Alexandru Sîrcă.




Citeşte şi:

Clanurile au ocupat până şi Parcul Rozelor, simbol al oraşului


image

Clanurile baştanilor care locuiesc în zona centrală a Timişoarei au luat în stăpânire până şi Parcul Rozelor, simbol al oraşului. Astăzi dimineaţă, clanul Covaci a transformat gardul parcului în uscător propriu de covoare.

Familia Covaci a spălat mai multe covoare şi pe cel mai mare dintre ele l-a pus la uscat chiar pe gardul Parcului Rozelor. „Au pus stăpânire pe parc, se adună aici toate clanurile aproape în fiecare seară şi fac gălăgie. Acum au pus covoarele pe gardul parcului, de parcă este proprietatea lor", a povestit un vecin al clanului Covaci.


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite